Muradiye'de Ipard Yatırım Destekleri Semineri

Van'ın Muradiye ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzman personelleri tarafından üreticilere ve teknik elemanlara Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) hibe desteklemeleriyle ilgili bilgilendirme semineri verildi.

MURADİYE 29.05.2012 15:34:02 0
Muradiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Muradiye ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzman personelleri tarafından üreticilere ve teknik elemanlara Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) hibe desteklemeleriyle ilgili bilgilendirme semineri verildi. Seminerde halıcılık ve kilimcilik gibi el sanatları ile ilgili işlerini kurarak ailelerine katkı sağlamak isteyen bayanlar da katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen seminere, 53 kişi katıldı. Birim sorumlusu Ahmet Coşkun ve Uzm. Yusuf Öztürkçü tarafından yapılan açıklamalarda, büyükbaş ve küçükbaş besicilik, süt üretimi, kültür balıkçılığı, tarımsal ürünlerin işlenmesini, el sanatları ve kırsal turizm ( otel ve restorant) ile uğraşan işletmelere yönelik yüzde 50 ile 65'e varan oranda IPARD hibe desteklerinden faydalanacakları ifade edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdulaziz Alioğlu, bu projelerle ilçede modern,

tekniğe uygun tarımsal işletmeler kurulmasının yörenin hem ekonomik, hem sosyal gelişimde katkılar sağlayacağını belirterek toplantıya katılan çiftçilerimize teşekkür etti.

Çiftçiler ise böyle bilgilendirme seminerleri verdiklerinden dolayı ilgililere teşekkür ettiler. - Van