“Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun“ Projesi

Kimse Yok mu Derneği ve Gonca Dergisi'nin başlatmış olduğu 'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' projesi kapsamında öğrencilerin harçlıklarıyla toplanan bağışla Muradiye'nin Ünseli beldesinde yaptırılan 8 derslik okuldaki öğrencilere kırt

MURADİYE 25.09.2013 17:06:25 0
“Kumbaram Dolsun Van
Tarih: 01.01.0001 00:00



Kimse Yok mu Derneği ve Gonca Dergisi'nin başlatmış olduğu "Kumbaram Dolsun
Van'a Okul Olsun" projesi kapsamında öğrencilerin harçlıklarıyla toplanan bağışla Muradiye'nin Ünseli beldesinde yaptırılan 8 derslik okuldaki öğrencilere kırtasiye desteği verildi.

Kırtasiye malzemesi dağıtımına Kaymakam Erol Tanrıkulu, Jandarma Binbaşı Tarık Hekimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu ile dernek yetkilileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Kimse Yok mu Dernek Van Şube Müdürü Zekeriya Cerit, "Kumbaram Doldu Muradiye'de Okul Oldu" sloganıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılamak istediklerini söyledi. Cerit, "Kırtasiye paketlerinde bir öğrencinin temel ihtiyaçları yer almaktadır. 17 çeşit malzemeden oluşmaktadır. Geçen yıl bu okulumuzu eğitime açtık, ikinci yıllarında yalınız bırakmamak, yaptığımız okulda eğitim gören 208 öğrenciye eğitim desteği sunmak için buraya geldik. Bu eğitim desteğimiz bununla sınırlı kalmayacak, Gonca Dergisi, kardeşlik okulu ile birlikte sadece bu okula değil her okulda eğitim gören öğrencilerimize desteklerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu yapılan okullar sizin eğitiminiz içindir. Sizlerde yapılan bu hizmete karşılık okuyup başarılı olmak için elinizden geleni yaparak, sizlere bu hizmetleri verenleri mahcup etmeyiniz. Öğrenci kardeşleriniz harçlıklarından toplayarak kumbaralarda toplanan bağışlarla bu okullar yapılıyorsa, sizlerde bunların emeklerini boşa çıkarmamanız ve okuyup bu öğrenciler gibi sizden sonraki öğrencilere aynı şekilde desteklerde bulunabilesiniz. Sizin adınıza Gonca Dergisi ve Kimse Yok mu Derneği'ne bu anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan yardımdan sonra okulun önünde öğrencilerle fotoğraf çekildi.