Ahırın Çökmesi Sonucu 1 Kişi Yaralandı

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Karahan Köyü'nde ahırın çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

MURADİYE 17.03.2013 16:06:44 0
Ahırın Çökmesi Sonucu 1 Kişi Yaralandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Karahan Köyü'nde ahırın çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı. Ahırın çökmesine, yağmur, damdaki aşırı toprak ve çürüyen ağaçların neden olduğu belirtildi.

Çökme olayı, bu sabah ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karahan Köyü'nde meydana geldi. Koyunlarına yem vermek üzere sabah ahıra giden 6 çocuk babası, 54 yaşındaki Zeydin Şimşek, bir anda çöken damınının altında kaldı. Ahırın gürültüyle çökmesi ve Şimşek'in bağırması üzerine yakınları hemen ahıra koştu. Şimşek, yakınlarnın hızlı davranması üzerine çöken damın altından sağ kurtarıldı. Şimşek, köye çağrılan ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Şimşek'in durumunun ağır olduğu belirtilirken, sivil savunma ekipleri de köye gelerek çökmenin yaşandığı ahırda inceleme yaptı. Ahırın çökmesine, yağmur, damda kalınlığı yarım metreyi bulan toprak yığını ve çürüyen ağaçların neden olduğu belirtildi. Ahırın çökmesi sonucu, 4 koyunun kurtarıldığı, bir koyunun da yaralandığı kaydedildi.