Mülteci Kampı'nda bir engelli çocuk

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinden göç ederek ailesiyle birlikte, Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait Prefabrik Mülteci Kampı'na yerleşen 7 yaşındaki Asmin Erörs isimli zihinsel engelli kız çocuğunun yakınları yetkililerden destek bekliyor

VAN 24.06.2016 14:18:56 0
Mülteci Kampı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Yüksekova'da çıkan olaylar üzerine Erörs ailesi de birçok aile gibi Van'a göç etti. 
Maddi durumları elvermediği için sığınacakları yerleri olmayan aile, yaptığı başvuru üzerine belediye tarafından Özalp yolu üzerindeki Mülteci Kampı'nda boş bir prefabrik eve yerleştirildi. 
8 nüfuslu ailenin bir de zihinsel engelli çocukları var.

DESTEK BEKLİYORLAR
7 yaşındaki engelli Asmin'in annesi Mıhbet Erörs, çocuğun sürekli sağa sola kaçtığını ve baş edemediklerini söyledi. 
Kamp ortamında da insanlara rahatsızlık verdiğini belirten anne Erörs, "Elimizde tüm raporları var. Ancak üzerinden 1 yıl geçtiği için bu raporlarla ilaçlarını alamıyoruz. Bizim de imkânlarımız yok. İlaç olmayınca da çok aksileşiyor. Her tarafı dağıtıyor, kafasını oraya buraya vuruyor. Benim istediğim, yetkililerin bana yardımcı olmasıdır, kızıma sahip çıkmalarıdır" dedi.

MAAŞ YOK!
Engelli derneğine üyeliklerinin bulunmadığını ve kızına herhangi bir destek sağlanmadığını belirten anne, şunları söyledi:
"Kızımın engelli maaşı yok. Bakıcı maaşı yok, başka bir destek yok. Ben de bir engelliye bakıyorum. Derneğe de kaydetmemişiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Evimizden olduk, buralara geldik. İş yok, bir şey yok. Şimdi de bu sıkıntıları yaşıyoruz. İsteğim odur ki, bize birileri yol göstersin, yardımcı olsun. Ne yapacağız, bilmiyorum!"

ENGELLİ RAPORU
Zihinsen engelli Asmin Erörs'e ailesi tarafından 2013 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nden "Özürlü Sağlık Kurulu Raporu" adı altında bir rapor alınmış.
Raporda, şu tespitler yer alıyor:
"3 yaşında kız çocuğu yakınlarından alınan bilgiye göre 6 aylıkken ateşli hastalık geçirmiş, 'Epilepsi' tanısıyla çocuk nörolojisinde takip ediliyormuş. İletişime geçmiyor. Verilen komutları almıyormuş… Yapılan psikiyatrik değerlendirme ve aileden alınan anamnez neticesinde hastada orta derecede bilişsel gelişim geriliği düşünüldü."