Mülk Mahallesi’ne modern cami ve taziye evi…

Van’ın Edremit İlçesine bağlı Mülk Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan taziye evi ve yapımına katkı sağlanan cami törenle hizmete açıldı.

VAN 9.11.2018 18:25:49 0
Mülk Mahallesi’ne modern cami ve taziye evi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelere yaptıkları hizmetler kapsamında Edremit’in Mülk Mahallesine yeni bir taziye evi yapıldı. Yaklaşık 500 metrekarelik taziye evinin tüm yapımı, sandalye, masa ve mutfak malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken aynı avlu içerisinde bulunan 2 katlı minareli caminin yapımına ise katkı sağlandı. Yapımı tamamlanan taziye evi ve cami kılınan cuma namazının ardından hizmete açıldı.  

   Törenin açılış konuşmasını ev sahibi olarak Mülk Köyü Muhtarı Alaattin Çelik yaptı. Çelik, katkılarından dolayı Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

   Camilerin Anadolu topraklarında birliğin beraberliğin işareti olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, Bu kardeşliği de hiçbir gücün bozamayacağını kaydetti. 

   Zorluoğlu, “Cami ve taziye evinin açılışını yapmak üzere sizlerle bir araya geldik. Camiiler yeryüzünde İslam dininin mühürleridir. Her yeni Camii, esasen bu topraklardan yüce dinimiz İslam’ın ahiret gününe kadar daim kalacağının, hâkim kalacağının adeta tescilidir. Camiiler Anadolu topraklarında birliğin beraberliğin işaretidir. Bu kardeşliği de hiçbir gücün bozamayacağının nişanıdır. Yine Camiiler bu topraklarda ezan sesinin ebediyete kadar süreceğine delalet eden Allah’ın evleridir. Şüphesiz bu eserin burada vücut bulmasında emekleri olan çok insan vardır. Çünkü böyle eserler kolay vücuda gelmiyor. Buraların perde arkasında büyük çabalar, büyük emekler, büyük yorgunluklar var. Bu nedenle bu güzel mabedin yapımından bu gününe kadar emeği geçen tüm kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

 

   EDREMİT ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR İLÇE OLDU

   Mülk köyünün yapılan hizmetlerle artık bir sıkıntısı kalmadığını ve çok güzel bir köy olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

   “Mahallemizin okulu, camisi, imam evi, taziye evi mevcut. Sadece Mülk mahallemiz değil. Bağlı olduğu Edremit ilçemizi de görüyoruz. Sahil düzenlenmesi Türkiye’de adından söz ettiren bir sahil oldu. Muhteşem bir şehir yapısı oluştu. Sadece Edremit değil tüm ilçelerimizde yapılan çeşitli Belediye hizmetlerine her birimiz şahidiz. Takdire şayan işler başarmış durumdayız. Van, tarihinde görülmemiş başarılara Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımızla imza attı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Van’daki bu değişim ve dönüşümün asıl mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizdir. Yine İl Milletvekillerimiz, gerek Belediye olsun, gerekse Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın Ankara’da Bakanlıklar nezdinde takip edilmesi gereken her işi titizlikle takip ediyor. Bizlere gerekli ödeneklerin sağlanması için çok büyük çaba sarf ediyorlar. Onlara da ayrıca huzurlarınız da çok teşekkür ediyorum. Mabedimizin, Camimizin ve taziyeevimizin güler yüzlü Mülk Mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’

   Ak Parti Milletvekilleri İrfan Kartal ile Abdullahat Arvas ise çalışmalarından dolayı Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na, Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesine teşekkür etti.

   Açılışa Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Ak Parti Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdullahat Arvas, Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ülker Cem Kaplan, Fazıl Tamer, Mülk Mahallesi Muhtarı Alaattin Çelik, ilgili daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.