MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediyesi’nin çalışmaları devam ederken Çolpan Mahallesi Muhtarı Abdullah Akman, yürütülen çalışmalardan dolayı Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve ekibine teşekkür etti.

VAN 22.06.2017 18:18:20 0
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR DEVAM EDİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Çolpan Mahallesinde yapılan çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı Abdullah Akman, “Ara sokakların ve yolların yapılarak mevcut yolların da yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı Başkan Özgökçe’ye teşekkür ederim.

Son dönemde eksikliklerin giderilmesi ve yeni sosyal alanların oluşturulması adına bir çalışma yürütüyorlar.
Tuşba Belediyesi kurulmadan önce biz evlerimizin göle bakan pencerelerini sineklikle kapatır hiç balkonda oturamazdık; ama şimdi balkonumuzda rahatça gecenin geç saatlerine kadar oturuyoruz. Tuşba Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü sivrisinekle Biyolojik mücadele konusunda göstermiş oldukları gayret takdire şayandır. 

Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, her zaman bizzat Van Denizi kıyısında bizleri ziyarete gelip ’Tuşba’da sivrisineklerle karasineklere karşı biyolojik mücadele gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kesinlikle çevreyi kirletmeden, kimyasal madde kullanılmadan tamamen biyolojik olarak burada larvasit uygulaması gerçekleştiriyoruz.

Biyolojik mücadele yapıldıkça periyodik olarak burada sivrisinek daha larva halindeyken daha uçma evresine gelmeden özellikle önemli ekolojik ortamları olan önemli gen havuzları olan bu sulak alanların hem canlıları korumak hem çevreyi korumak hem de insan sağlığını korumak için Tuşba Belediyesi olarak bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz diyordu.

Bizde hiç duman yapmadıklarını, daha önceki belediyeler gelip gözlerimiz boyarcasına ve kötü kokularıyla duman yapıyorlardı ve hiçbir faydası olmuyordu. 

Bu çalışmalarından dolayı başta Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye, ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.