Muhittin Kandırmaz

İTİKAF

VAN 14.06.2018 12:45:38 0
Muhittin Kandırmaz
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İtikafta iken ıssız dağ başında cırcır böceklerinin sesinden başka bir ses yok. Düşünüyorum gecenin karanlığı, gündüzün aydınlığı ne ifade ediyor? Hiç kimse yok yanımda diyorum, ama alemlerin Rabbi her yerde her an hazır ve nazır. O'nun uykusu gelmez, O hiçbir şeyi gözden kaçırmaz, herşeyi görür gözetir. Bunu daha iyi anlamak için mücadele ediyorum. Oysa insanın ulaştığı teknoloji üç boyutlu görüntü kaydederken alemlerin Rabbinin katip melekleri kalem kağıtla kayıt almaz diye düşünüyorum. İnsan teknolojisi üç boyutlu görüntü kaydederken Allah'ın teknolojisi üç bin boyutlu kayıt yapıyordur diye aklediyorum. İnsanın bir dış görüntüsü var bir de başka görüntüsü; Hani diyorya,

"O gün ağızlarına mühür vuracağız, fakat elleri dile gelecek ve ayakları (hayatta iken) yapmış oldukları her şeye tanıklık edecektir." (Yâsîn 36:65).

Ellerin ve ayakların konuşup insanın kendisi hakkında şahitlik etmesi için onun kaydının olması gerekmez mi? Sadece elleri ve ayakları mı? Bence hayır. İnsanın bir kalbi var, bir aklı var, bir nefsi var. Biraz açarsak; Her ibadeti Allah'a yazılmış bir mektup olarak kabul edelim. Mazrufu yaptınız zarfa koydunuz ve yarın huzuru mahşerde Rabbimiz 'getirin bunun oruç ibadetlerinin olduğu kutuyu' buyurdu. Getiriken kutu ağzına kadar zarfla dolu ve sizde bir gurur 'oh be ben çok oruç tutmuşum!' Ve bir taraftan görevli melekler zarfları açmaya başladılar. O da ne, zarflar boş. Hemen itiraz ediyorsunuz, 'Tutmuştum Yarabbi!' Alemlerin Rabbi,  'bak sadece midene oruç tutturmuşsun, bak işte dilin başkalarının dedikodusunu yapmış, elin terazide yanlış tartmış, gözün harama bakmış, ayağın Allah'ın razı olmadığı yere gitmiş, kalbin Allah'ı zikretmesi gerekirken dünyalık derdinde olmuş, bak aklın başka şeyler düşünmüş, namaza durmuşsun ama kemik yığını olan bedenin seccade üzerindeyken kalbin, gözün ve aklın başka yerlerde.'

Rabbimiz bu organlarımızı tek tek kayıt altına almaz mı? Elbette ki alır. Çünkü bu organlara tek tek, olumlu ya da olumsuz olan yaşadığımız hayattan şahitler edinecek. Evet gecenin koynunda, sessiz ve ıssız bir dağ başında, saat gece yarısını biraz geçmiş.. Birden ateşe koyduğum çaydanlık geldi aklıma ve çay demleyip bir şeyler yemem gerekiyor. Yarın oruç tutmak için. İnşallah hem mideme hem elime hem gözüme hem kalbime oruç tutturmayı düşünüyorum. Burda ticaret yok, sadece Rabbimin rızası. Bakacak haram yok, hile yapacak terazi yok. Rabbimin görsel ayetleri olan doğadan başka bir şey yok ve her baktığım şey;  'Gel Allah'ın kulu beni bir oku ve beni bir anla.' diyor. 'Ben de Allah'ın görsel ayetleriyim' diyor. Birden başımı gökyüzüne çeviriyorum, o da ne? Samanyolu galaksisi muhteşem. Büyük ayı yıldız kümesi ve küçük ayı yıldız kümesi, çoban yıldızı.. Her biri farklı ayetler. Okumaya çalışıyorum.  Derken dedemle dağda kaldığım günler geliyor gözümün önüne. Biliyor musunuz dedemin saati ve zaman tayin aracı gündüz iken güneş, geceleri ise yıldızlardı. Hiç unutmadığım an ise iftar zamanı akşam yıldızına bakarak iftar ederdi. Akşam ilk görülen yıldız o. Yıldız batınca yatsı namazını eda ederdi. Gecenin tam ortasında çoban yıldızı çıkardı ve bu dedem için Teheccüd vaktiydi. Sonra yalanıcı şafak söker, çok kısa bir süre sonra kaybolur ve ardından tan yeri ağarmaya başlar.. Hani diyor ya Rabbimiz:  "Ve güneşi(n ışığını) yansıtan ayı! (Şems 91:2) Dünyayı gün ışığına çıkaran gündüzü düşün, (Şems 91:3) Yine o ışığı gizleyecek gece şahit olsun! (Şems 91:4) Gökyüzü ve onu ayakta tutan (nizam) şahit olsun; (Şems 91:5) Yeryüzü ve onu çepeçevre kuşatan canlı örtü şahit olsun! (Şems 91:6) İnsan benliğini düşün ve onun nasıl (yaratılış) amacına uygun şekillendirildiğini; (Şems 91:7)

Bir zamanlar siz kulaklarınızın, gözlerinizin ve derilerinizin size karşı şahitlik yapmasından sakınmazdınız; üstelik Allah'ın yaptıklarınız hakkında fazla bir şey bilmediği zannına kapılırdınız." (Fussilet 41:22)

Evet dostlar her yerde güzel şahitler edinelim ki yarın mahşerde yüzümüz üzeri cehenneme sürüklenenlerden olmayalım.

Selam, dua ve dua talebiyle.

izmir escort bayan