Muharrem İnce Van’da miting düzenledi

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Van’da düzenlenen mitingde konuştu. İnce, “Cumhurbaşkanlığı yemini ettikten 48 saat sonra OHAL i kaldıracağım.' dedi. Vanlılardan destek isteyen İnce, Cumh

VAN 5.06.2018 12:51:29 0
Muharrem İnce Van’da miting düzenledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

TURİZM 

Van’da turizmin olmadığını, seçilmesi durumunda buna çözüm getireceğini ifade eden İnce, şöyle devam etti:
“Az önce uçakta gelince Van Gölüne baktım. Ne güzel bir göl ama turizm sıfır. İşte bu ülkede turizmi belli aylarda değil 12 aya yayacağız. İç Anadolu'da Kapadokya’ya, Doğu Anadolu Bölgesinde de Van Gölü çevresine tesis kuracağız. Yılda 60 milyon turist gelecek Türkiye’ye.” 

 

“SORUNLAR ÇOK”
Birikmiş çok sorun bulunduğunu söyleyen İnce, şöyle devam etti; 
“Çok büyük problemler var biliyorum. Korku duvarlarını yıkın. Memleketin başında olan ‘Ali kıran baş kesen mi?’ Öyle bir dip dalgası geliyor ki. Bahar geldi karlar eridi, kıştan kurtuldunuz. Evinizdeki mobilyalarda yenilikleri yaptınız. Bir araba aldınız, o yeni araba size daha güzel gelmez mi? Yeni elbise aldığınız gün kendinizi daha iyi hmez misiniz? 16 yıldır meydanlarda konuşan biri var onu değiştireceksiniz. Eski gidecek yeni gelecek. Benim projem 3 B. Erdoğan, bana diyor ki gariban Cumhurbaşkanı adayı. Ben 3 Kasım 2012 de vekil oldum, o, 5 ay sonra oldu, askere gitseydik ben çavuş olurdum, o, onbaşı olurdu, kıdemimden dolayı. Şimdi 16 yılda ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun? Aslında ben dünyanın en zengin adamıyım. Neden, çünkü ben insanları Kürt, Türk diye, Alevi, Süni diye, Sağcı, solcu diye, kadın erkek diye ayırmam. Ben 81 milyonu seviyorum, Türkiye’nin en zengin adamıyım.”

 

“YENİ DÖNEMDE BARIŞACAĞIZ” 
“Seçilmesi durumunda var olan sorunları çözeceğini ve toplumsal barışın önünü açacağını” anlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizde genç nüfus var, ova var, köy var. Un var, şeker var ama usta kötü. Almanya’nın yaş ortalaması 40, İsveç’in 45, Türkiye’nin yaş ortalaması 29. Bu bizim en büyük servetimiz. Ben Van’ın müfettişiydim, defalarca gidip geldim buraya. Burada genç nüfus var gördüm. Bu çocukları iyi okullarda okutacağız. Doların yükselmemesi için, faizin düşmesi için, bir büyük değişiklik yapacağız. Yeni dönemde barışacağız. Bir gün çocuk babasına, ‘beni parka götür demiş’ Babası çocuğun önüne Türkiye haritası koymuş, ‘birleştir’ demiş, çocuk hemen birleştirmiş, baba şaşırmış, ‘nasıl hemen birleştirdin?’ demiş. Çocuk, ‘baba çok basit, haritanın arkasında insan var, birleştirince harita ortaya çıkıyor’ demiş. Türkiye’nin Kürt sorunu var. Bunu nasıl çözeceğiz? Bu bir demokratikleşme, özgürlük, kültür sorunudur. Her şeyden önce siyasi bir ahlak sorunudur. Bu şudur, siyasetçi Van’da, Diyarbakır’da Kürtlerin hoşuna gidecek laflar etti, sonra Trabzon’da, Edirne’de başka şeyler söyledi, milliyetçiliği ayaklar altına aldı. Böyle olmaz. Ben Cumhurbaşkanı olursam bu sorunu çözeceğim. Dokunulmazlıklar meselesi gündeme geldi. CHP dokunulmazlıkların kaldırılmasına ‘evet’ diyeceğini söyledi. Ben ‘hayır’ dedim. Bana dediler yanlış yapıyorsun, hayır dedim yanlış yapmıyorum. ‘Türkiye’de yargı yok ki, talimat var’, dedim. Dokunulmazlıklar konusunda partiyi dinlemedim, doğru yaptım, olsa yine yaparım. Siyaset bir risk, cesaret işidir. Bunu yapacağız. Ne Türklere ne Kürtlere yalan söyleyeceğiz. Çözümlerin yeri TBMM’dir. TRT’nin bir kanalında sadece bu konuyu konuşacağız. 81 Milyon ne yaptığımızı bilecek. Gizli kapaklı iş yok. Edirne'de, Van'da ne yaptığımızı bilecek. Bu konuları toplumda samimiyetle çözemezsek bunlardan kurtulamayız. Ben size yürekten konuşuyorum. Konuşma iki şekil yapılır, bir küçük notlar alınır, yazılır öyle yapılır. Birde canla yapılır. Camdan konuşanlar bu sorunu çözemez. Can’dan konuşanlar bu sorunu çözer.  Çünkü TV’ye bakın TV’lerin acizliğine bakın. TV’ler hemen canlı yayını kesiyorlar. Aynısı bende olsa, bu medyayı da kurtaracağım. Onlar da özgürleşecek.”

 

“OHAL’İ KALDIRACAĞIM”
Cumhurbaşkanlığına seçilmesi durumunda ilk yapacağı icraatlardan birinin OHAL uygulamasına son vermek olacağını söyleyen İnce, diğer yapacağı icraatlar konusunda da  şunları kaydetti:
“Bizim bu dönemde çiftçinin borçlarının faizini sileceğiz, bunu herkes bilsin. En düşük emekli maaşı bin 500 TL olacak. Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak. Emekli ve engellilerin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. İnsanlara, ilacın bir kısmını devlet ücretsiz veriyor. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında hayvanların ilacını devlet bedava verecek. Çobanlık deyip geçme çobanlarımız olmazsa etimiz olmaz. Et olmazsa, Sırbistan’dan et alırız. Onun için İstanbul, Ankara, İzmir’dekiler et yiyemez. Çobanların sigorta primlerini devlet ödeyecek."
İnce, yapılan araştırma sonucuna göre son bir bir yılda İstanbul’a gelenlerin içinde en çok Vanlılar olduğunu ifade etii.
Kendisine, "ekonomiyi nasıl düzelteceksin" diye sorulduğunu belirten İnce, şöyle devam etti; "Cumhurbaşkanlığı yemini ettikten 48 saat sonra OHAL i kaldıracağım. Merkez bankasını bağımsız hale getireceğiz. Yani merkez bankası müdürü CHP genel merkezine çağrılmayacak. Yargı düzenini hemen düzelteceğiz. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olarak Yargıtay’ın toplantı salonuna girdiğinde, yargı mensupları ayağı kalkmayacak. 3 ayda mahkemeler bağımsız olacak. Buna Vanlı ve Edirneli kardeşim de inanacak. Bunlar inanırsa Almanya, Fransa da inanacak. Gençlerimizin birini kaymakam, birini genel müdür yapacağız, birini kamuda yükselteceğiz. Türk mü, Kürt mü, Alevi mi, Sünni mi, Sağcı mı, solcu mu diye, kadın mı erkek mi diye bakmayacağız. Bir şeye bakacağız, o da liyakat. Bir iş adamı yatırım yapacak tam kurallar değişiyor. Kurallar değişmeyecek, net olacak. Türkiye’nin 130 milyar dolar borcu vardı. Şu anda borcu 450 milyar dolar. Yani Erdoğan 320 milyar dolar borçlu oldu. Vanlı kardeşim Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı köprüden geçtiniz mi? Geçmediğiniz halde parasını verdiniz. Nasıl biliyor musunuz? Erdoğan 40 bin araç geçecek dedi. Ama 14 bin araç geçiyor. Ama Vanlı kardeşim para veriyor. İstanbul'da 3 köprü var. Bayram da İstanbul'da Demirel’in yaptığı köprüden bedava geçeceksin ama Erdoğan’ın yaptığı köprü paralı. Demirel’in yaptığı köprüden Asya’dan, Avrupa’ya gidiş geliş 2 tarafa da 11 TL. Erdoğan’ın yaptığı köprü de gidiş geliş 228 TL. Ak Partili kardeşime sesleniyorum. Ben yolda gelirken bir kardeşim dört parmak işareti yaptı, ben o kardeşime sesleniyorum, onu 5 yap. Çünkü dolar 5 TL oldu. Ziraat bankasının, görevi çiftçiyi desteklemektir. Geçtiğimiz günlerde bir medya grubu el değiştirdi. Medya grubunu alan kişi 1 milyar dolar ziraat bankasından aldı. Ziraat bankası bu parayı 22 ülkeden topladı. Bir milyar doları bin fabrika düşünün 4,5 milyon verebilirdi. Peki, bin fabrikaya vermedi, 10 bin Kobiye 450 bin TL verirdi. Bu 1 milyar dolar ne kadar para çiftçi kardeşim, 100 bin çiftçiye her birine 45 bin TL verebilirdi. Size 45 bin verilirse siz işinizi göremez misiniz? 100 bin çiftçiye para vereceğine 1 kişiye 1 milyar verdiler. Bizim yeni dönemde buna fırsat vermeyiz. Şimdi başörtülü kardeşime diyorlar ki Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olsa sen kamu kurumlarına, devlet dairesine başörtü ile giremeyeceksin. Doğudan sesleniyorum. Kardeşim kandırılma, istediğin yere, kamu kurumuna ister başı açık, ister başı kapalı gir. Ben Samsun’da bisiklete bindim sonra baktım bu fotoyu cami fotosu ile birleştirmişler. Sanki camiye bisiklet ile girmişim gibi göstermişler. Oğlumun düğünü oldu, düğünde zeybek oynadım o fotoyu montajla caminin içine yerleştirmişler.”  Yağmur yağmasıyla birlikte konuşmasını tamamlayan Muharrem İnce, “24 Haziran’da bana destek olmaya varmısınız?” diye sorduktan sonra Van'dan ayrıldı.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: