“Muhammed Mursi demek” İslam dünyasının uyanışı dirilişi demektir!..

“Muhammed Mursi demek” batının ikiyüzlülüğünün deşifre olması demektir!.. “Muhammed Mursi demek” Müslüman’ın Müslüman’ı katletmesinin ne kadar rutin bir hale getirildiğinin, Müslümanların ölümlerinin Yahudiler ve Hırist

VAN 19.05.2015 12:02:30 0
“Muhammed Mursi demek” İslam dünyasının uyanışı dirilişi demektir!..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 MUHAMMED MURSİ DEMEK!
Mısırda dünya müstekbirleri düzenlerine uymadığı için, kendi demokrasi putunun yenilmesine seslerini çıkarmadılar!. 
Çıkarmadılar çünkü halkın büyük çoğunluğunun oylarıyla gelmiş olsa bile önlerinde eğilmeyecek olan birinin darbeyle indirilmesine sessiz kaldılar… 
Darbeci Sisi’nin yüzbinlerce Mısır’lının katledilmesini yok saydılar sadece izlediler…
Şimdi ise seçimle başa gelmiş meşru bir cumhurbaşkanını ve ekibinin idam kararları sözde çağdaş uygar dünyanın gözleri önünde veriliyor uygulamak için fırsat kolluyorlar!.. 
Dünya müstekbirleri yine sessiz, insan bu sessizliğe bir anlam verebiliyor çünkü şeref ve izzeti şerefsizlerden izzetsizlerden beklemenin de en büyük şerefsizlik ve izzetsizlik olduğunu her aklıselim insan bilir. 
Ancak anlaşılmayan ve şey, Müslüman’ım söyleyenlerin(özellikle lider kadrolarda) bu alçaklık karşısında seslerini yeterince çıkarmamış olmalarıdır. 
Türkiye’deki yönetim ve İslami ve insani hassasiyetleri olanların verdikleri tepkiler dışında dünyadan tık yok. Özellikle Arapların bu kadar alçakça bir karara karşı tepkisiz kalmaları kabul edilir şey değildir!. 
Unutulmamalıdır ki, “Muhammed Mursi demek” Müslüman liderlerin yüz akı demektir!..
“Muhammed Mursi demek” İslam dünyasının uyanışı dirilişi demektir!..
“Muhammed Mursi demek” batının ikiyüzlülüğünün deşifre olması demektir!..
“Muhammed Mursi demek” başta Arap liderleri olmak üzere liderlerin insanlıktan ne kadar uzak olduklarının ortaya çıkması demektir!..
“Muhammed Mursi demek” insan hakları, hukuk, demokrasi vs. gibi kavramları dillerine persenk edenlerin bu söylemlerinde ne kadar samimi olduklarının ortaya çıkması demektir!..
“Muhammed Mursi demek” Müslüman’ın Müslüman’ı katletmesinin ne kadar rutin bir hale getirildiğinin, Müslümanların ölümlerinin Yahudiler ve Hıristiyanlar için bir anlam ifade etmediğinin en büyük göstergesi demektir!..
Muhammed Mursi’nin, şahadete gitmesi ne ilktir ne de son olacaktır. Asıl üzerinde durulması gereken şey, bu gün dünyada akan kanın sadece Müslüman kanı olması, sadece Müslüman’ın Müslüman’ı öldürmesi, sömürmesi olmalıdır. Neden sadece Müslüman sorusu sorulmalıdır?. 
Eğer Muhammed Mursi ve arkadaşları idam edilirlerse, bunda kaybedecek olan onlar değil Müslümanlar olacaktır. Çünkü zalimlerin elleriyle idam edilecek olanların kaybedecekleri bir şeyleri yoktur. İbn. Teymiye(ra)’ın ifadesiyle “düşmanlarım bana ne yapabilirler ki, zindana atılmam halvet, sürgün edilmem seyahat, idam edilmem şahadettir.” Bir Müslüman için bundan daha büyük bir mertebe olabilir mi?..
Dolayısıyla Mursi ve arkadaşları kazanacak, onları idam edenler ve idamlarına sessiz kalanlar kaybedecektir. Zaten Muhammed Mursi idam kararının verildiği muhakemede izzetin ve şerefin kararı verenlerde olmadığını, bilakis izzet ve şerefin tamamının Allah’ın, Resulünün(sav) ve müminlerin yanlarında olduğunu haykırdığı şu ayetlerde bir kez daha görmemiz mümkündür.  
"Onlar, Allah'tan gelen nimet ve keremin; Allah'ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler. Kendileri savaşta yara aldıktan sonra Allah ve Peygamberin çağrısına koşanlara, hele onlardan iyilik edip sakınanlara büyük ecir vardır. Bir kısım insanlar, müminlere: «Düşmanlarınız olan insanlar, size karşı asker topladılar; aman sakının onlardan!» dediklerinde bu, onların imanlarını bir kat daha arttırdı ve «Allah bize yeter. O ne güzel vekildir!» dediler. Bunun üzerine, kendilerine hiçbir fenalık dokunmadan, Allah'ın nimet ve keremiyle geri geldiler. Böylece Allah'ın rızasına uymuş oldular. Allah büyük kerem sahibidir. İşte o şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Şu halde, eğer iman etmiş kimseler iseniz onlardan korkmayın, benden korkun. (Al-i İmran: 171 - 175.)
Muhammed Mursi akıllarını kullanmak için Müslümanlara şöyle sesleniyor: “İşte bu, Allah'tan başkasından korkmamamız Allah'ın hepimize çağrısıdır. 
Allah'ın, asla yolumuzdan geri dönmememiz, O'na sarılmamız ve sığınmamız üzerine yaptığı bu çağrı hepimizedir. 
Bu çağrı, her zaman 'Allah bize yeter. O ne güzel vekildir' deme çağrısıdır. Bu bize yeter. 
Allah, kuluna baktığı zaman kulunda emirlerine, sünnete ve ipine sımsıkı sarılmış bir hal ve davetçi bir şahsiyet görmek ister, bu Allah'ın hoşuna gider; bu neden Allah'ın ipine sımsıkı sarılın ve dağılmayın.
Biz dünyaya barış ve selamet mesajıyla geldik. Biz savaş ya da düşmanlık değil ancak insanların hayrını istiyoruz ve bu hayır inşallah gerçekleşecek."
İşte “Muhammed Mursi demek” “Bu çağrı, her zaman 'Allah bize yeter. O ne güzel vekildir' deme çağrısıdır. Bu bize yeter!..”
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.