Moloko Van’da hizmete açıldı

Türkiye’nin dünya çapındaki önemli markalarından biri olan Moloko, Van’da hizmete açıldı. Kentteki gazetecilerle bir araya gelen Moloko yöneticileri, uluslararası markaların Van’da açılmasının önemine değindi. Moloko Yönetim Kurul

VAN 15.11.2018 09:57:12 0
Moloko Van’da hizmete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dünyada bilinen ve ülkenin en önemli markalarından biri olan MOLOKO, sektörde 30 yıllık tecrübesi ile Van'a kurumsal marka olarak profesyonel hizmet sunmaya başladı.

    Van ile birlikte Türkiye'de 8. Şubeye imza atan MOLOKO, yeşil alanı, çocuk oyun alanı, geniş otoparkı, 100 kişilik toplantı ve seminer salonu ile birlikte kapalı sergi alanı ile hizmete girdi.

    Van’a has ürünlerle kentte Van Kahvaltısı da sunan Moloko, aynı zamanda restaurant hizmeti de veriyor.

    Van'a 50 kişilik istihdam ve 4 milyon liralık yatırımla şube açan MOLOKO Van'ın gelişimine katkı sunmaya aday.

  

  Gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Moloko Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sami Şahin ve iş yeri sahibi Ümit Esengül, uluslararası marka sayılarının Van’da artmasını arzuladıklarını belirtti.

 

    Van’da önemli markaların hizmete açılmasının kente artı bir değer kazandırdığını ifade eden Ümit Esengül, “Bu kentin markalar şehri olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyorum. Bu gibi markaların Van’da olması çok önemlidir. Moloko aynı zamanda milli bir markadır. Fatih Sami Şahin ülkemizde bilinen ve tanınan bir isimdir. Bugün Van’ın ihtiyacı olan bir yatırımı buraya yapıyoruz. Bu bilinçli bir yatırımdır. Bizler araştırmalarımızı yaparak işin uzmanları ile görüştük ve Moloko markasını Van’a kazandırdık” dedi.

 

    ESENGÜL: “BU MARKANIN VAN’A GELMESİ İÇİN ÇABALADIK”

     Moloko’nun her şehirde sırf marka olsun diye açılmadığını belirten Esengül, “Moloko markası hangi şehirde açılacaksa seçici davranılıyor. Moloko ülkemizin en önemli markalarından biridir. Ben Fatih beyi ikna ettim. Çünkü Van’da böylesi uluslar arası markaların olması, kent açısından büyük önem arz ediyor. Onlar da gelip Van’ı araştırdılar. Bir yatırım yaparken analiz yapılması gerekiyor. Onlar da bu analizi yaptılar. Üniversiteye kadar gittik. Allah razı olsun kaç aydır bu iş yerinin kentte var olması için uğraşıyorlar. Türkiye’de kahveyi doğal yöntemlerle sunan tek ismi, Fatih Sami Şahin’dir. Fatih beyin bugün ilimizde olması bile bence bir haber değeridir. İnsanlarımızın burada nezih ortamda olması, çocukların buradaki çocuk oyun alanında eğlenmesi, burada işadamlarının toplantı imkânı bulabilmesi çok önemli. Burada 50 kişi çalışıyor. Hepsi iki aylık eğitimden geçti. Buraya ülkede isim yapan uzmanlar gelip bizlere her konuda eğitimler verdi ve destek oldu. Van’da bu tarz markaların çoğalmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

  

     Van Kahvaltısı ile ilgili de konuşan Esengül, “Van Kahvaltısı bir markadır. Ama zaman zaman yaygın medyada köşe yazarları da eleştiriyor. Biraz daha kendinizi geliştirin diyorlar. İşini iyi yapanlar var, ama bu sayının artması lazım. Bizler de Moloko’da kahvaltı vereceksek en iyisini yapmak için kafa yorduk. İki ay önce Van’ın bahçelerine girdik, Van’ın ürünlerini, vişne, kayısı toplayıp ablalara verdik ve Van reçelini sunmak için çabaladık. Amacımız en iyisini yapmak” diye konuştu.

 

    ŞAHİN: “BU MARKANIN VAN’A KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUM”

   Moloko Yöneticisi Fatih Sami Şahin ise Van’da en iyisini yapmak için gayret ettiklerini belirterek, “Ben aralıklı olarak iki aydır Van’a gidip geliyorum. Bu markanın Van’a destek için geldiğini düşünüyorum. Van’ı bu marka ile biraz ileriye taşırsak ne mutlu bize. Van Kahvaltısı’nı verirken her ayrıntıyı planladık. Bakın iki aydır burada eğitim veriyoruz. Kahvaltıda kullanılan bardaktan tutun da, sunumun nasıl yapılacağına kadar her ayrıntı önemli” ifadelerini kullandı.

     Söz konusu marka iş yerini Van’a açarken iyi bir araştırma yaptıklarını belirten Şahin, “Benzer iş yerlerine baktık, çoğu cadde içini sıkışmış ve iç içe kalmış yerler. Biz daha geniş bir alan düşündük. Burada çocuk oyun alanları var ve bu kentteki birçok kafeden büyük. Birazdan gezip göreceksiniz. Yine örneğin bazı şirket yöneticileri buraya geldiğinde toplantısını yapabilecek. Burada 50’ye yakın personel var. Sadece beş kişi İstanbul’dan geldi. Diğerleri hepsi bu toprakların çocuğu. Buradan ayrılsalar bile tecrübelerini başka yerlere yansıtabilecekler. Yine buranın otoparkı var, araç park etme sorunu yok. Yine burayı açarken bayanların sosyalleşmesini hesaba kattık. Bizim kadınlarımızın gideceği nezih ortamlar olsun bunu istedik. Servis yapınca bile önce kadınların önüne çayını, kahvesini bırakın diye eğitimler verdik. Çocukların sokaklarda mahkûm kalmaması veya evde hapsolmaması için büyük bir oyun alanımız var. Çocuklara hediyeler verilecek. Mutsuz ortamda çocukları sevindirelim istiyoruz. Yine çiftlerimizin gidip rahat rahat oturacağı, huzur içinde gideceği çok güzel bir mekân olsun istedik. Elbette birçok iş yeri var, ama çok daha iyi bir yer olmasını arzuladık” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından gazeteciler söz konusu iş yerini gezdi.