MOBED DARBE GİRİŞİMİNİ SERT BİR DİLLE KINADI

Van Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Derneği (MOBED) 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi nedeniyle bir açıklama yaptı.

VAN 22.07.2016 18:14:59 0
MOBED DARBE GİRİŞİMİNİ SERT BİR DİLLE KINADI
Tarih: 01.01.0001 00:00
MOBED Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi nedeniyle bir açıklama yaparak, darbe girişimini sert bir dille kınadı. 

Van Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Süer’in dernek binasında yaptığı açıklamada darbe girişimini kınadı.

Süer, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkenin geleceğini karartmak, uluslararası alanda zayıflatmak, karanlık darbe yıllarını geri getirmek isteyenlerin utanç verici darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasal düzeni, parlamenter sistemi, iç barışı ve millet iradesi hedef alınarak Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış, örgütlü bir terör şebekesi tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe halkımızın dirayeti ile kısa zamanda önlenmiştir.” dedi. 

Devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen şebekenin girişimi olduğunu belirten Süer, son olarak şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin demokratik tüm kurumlarını hedef alan ve cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişiminin yıllardır devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır. Tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu hain girişimi Van Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Derneği olarak nefretle, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” diye konuştu. 

Yunus Tuğrul/Van Olay