Mısır'daki idam kararları protesto edildi..VİDEO İZLE

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, Mısır'da verilen idam kararlarını protesto etti.

VAN 30.04.2014 16:55:49 0
Mısır
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşke içerisinde bulunan otobüs durağında toplanan kız ve erkek öğrenciler, Mısır’daki cunta aleyhinde sloganlar atarak idam kararlarını protesto etti.

Burada bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Ali Değirmenci, Sisi tarafından yapılan darbeye dikkat çekti. Uygarlılığıyla övünen batının, Mısır’da yaşananlara darbe bile diyemediğini belirten Değirmenci, darbe sırasında yaklaşık 6 bin Müslüman darbe karşıtının şehit edildiğini ifade etti.

“Mısır’daki kardeşlerimiz tüm baskılara rağmen meydanları terk etmedi”

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbeye hayır diyen, bu onursuzluğa karşı duran, Mısır’daki kardeşlerimiz, meydanlarda Tevhidin, hakkın, adaletin tanıklığını şahitliğini yapmaya çıkan kardeşlerimiz, yine bu işbirlikçi zalimler tarafından kurşuna dizildiler, katledildiler. Bütün yıldırmalara, bütün zulümlere, zorbalıklara, kıyımlara, katliamlara rağmen Mısır’ın birçok şehrinde gencecik kızlarımız, delikanlılarımız meydanları terk etmediler. Dua ettiler, hep birlikte gözyaşı döktüler, namaz kıldılar ve hepimizin göğsünü genişlettiler. Yerel ve küresel medya yeterince gündeme getirmeseler bile elimizden geldiğince takip ettiğimizde görüyoruz. Malezya’da gençler ayaktadır. Endonezya’da kardeşlerimiz bu zulmü protesto etmektedir. Biliyorsunuz, Mısır’ın bütün meydanlarında tankla yürüdüğü zaman, orada birçok kardeşimiz şehit edildiği zaman, Mısır’daki Müslüman kardeşlerimiz dediler ki; ‘Ey Türkiye’de yaşayan Müslümanlar, ey Müslüman kardeşlerimiz nöbeti siz devralır mısınız?’ dediler.”

“Mısır’lı yiğit Müslümanlar onurun, özgürlüğün tadını aldılar”

Daha sonra öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Tayfur Bayraklı, “Mısır’lı yiğit Müslümanlar onurun, özgürlüğün tadını bir defa aldılar artık. Bu işten geri adım atılmayacaklarını tüm dünyaya deklere ediyorlar. Bütün bunların farkında olan darbeci Sisi geçtiğimiz günlerde 20 dakika gibi kısa bir süre de hukuku, adaleti ayaklar altına alarak dünyanın gözü önünde 529 kardeşimize idam cezası verdi ve 37 kişinin kararını onadı. Tüm bunlarla da kalmayıp ne kadar zalim ve hak hukuk gözetmeyen bir yönetim olduklarını ilan eder tarzda iki gün önce içlerinde Muhammed Bedi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatının yöneticilerinin de bulunduğu tam 683 kardeşimiz hakkında da idam kararı aldı. Zalim ve batı işbirlikçisi cunta yönetimi sanki dünyayla alay eder tarzda adeta Suriye’de bulunan katil Esed’in izinden gittiğini gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına katılan topluluk. tekbir ve sloganlardan sonra sessizce dağıldı.(Hacı Yılmaz-İLKHA)









35879

35880

35881

35882

35883

35884