Miniklerden kutlu doğum coşkusu

Van'da İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

VAN 1.05.2014 18:21:40 0
Miniklerden kutlu doğum coşkusu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu tarafından Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda kutlu doğum programı düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu programda Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Veysel Sona selamlama konuşması yaptı.

“Hz. Muhammed (sav) derin bir saygı ile anılmaktadır”
Veysel Sona, Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin doğumunun İslam âlemine, tüm insanlığa barış, huzur, saadet, mutluluk adalet ve birlik beraberlik getirmesi temennilerinde bulunarak, “Ülkemizde ve tüm dünyada bu hafta Müslümanlar arasında büyük bir coşku ile kutlanmakta Sevgili peygamberimiz (sav) derin bir saygı ile anılmaktadır. Yeryüzünde şimdiye kadar hiçbir insan bu denli sevilmedi. Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan bu kadar anılmadı. Dünyada gelmiş geçmiş hiçbir insan vefatının ardından ona duyulan kadar üzüntü duyulmadı ve gözyaşı dökülmedi. Ve yine hiçbir insan özlemle ve onu hasreti çekilmedi.” dedi.

"Hz. Muhammed kâinatın çekirdeği ve meyvesidir”
Sona, bir şairin Hz. Muhammed için yazdığı sözlerini hatırlatarak, “Peygambere duyulan bu aşkı ve muhabbetin, aslında peygamber efendimizin (sav) kâinatın merkezinde oluşu ve aynı zamanda her şeyin onun etrafında şekillenmesidir. Bir şairimizin mısralarında çok net bir şekilde ifade ettiği gibi, “Ondan önce yaşayan tüm insanlar, o gelecek diye yaşadılar. Ondan sonra gelecek tüm insanlar ise o geldi diye yaşamıştır.” Allah'ın (c.c) Tin Süresi’nde ifade ettiği gibi “Biz insanı mükemmel bir şekilde yarattık.” İnsan eşrefi mahlûkat olarak yaratılmış, yani yaratılmışların en şereflisi ve daha sonra Allah’u Teâlâ Hz. Muhammed (s.a.v)’ı ey sevgilim dediği, ey Habibim dediği peygamberini (sav) de kâinatın merkezine koymuştur. Yani Hz. Muhammed (sav) hem kâinatın çekirdeği hem de kâinat ağacının meyvesidir.” diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Numan Görenteş ve Öykü Çağlar’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, öğrencilerin semazen gösterisi ile sürdü.

Seslendirilen ilahilerin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve "Hz. Bilal'in Müslüman oluşunu ve çektiği işkenceleri" konu alan tiyatro sergilendi.

“Kutlu Doğum Hz Muhammed’e (sav) rahmettir”
Programda konuşan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Kutlu doğum, efendimize (sav) rahmettir. Allah’u Teâlâ Onu rahmet olarak yaratmış. Rahmetenlil Âlemindir. Kutlu doğum haftası daha önce Mevlüt kandilleri olarak icra ediliyordu. Ancak 1989 yılında Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığının o dönemin hocaları, yöneticileri dediler ki daha geniş halk kitlelerine Efendimizi (s.a.v) tanıtmak, anlatmak, anlamaya çalışmak ve herkes bundan nasibini alsın düşüncesi ile böyle bir projeyi uyguladılar. Gerçekten her sene bir önceki seneye göre daha da geniş halk kitleleri tarafından bu uygulanıyor. Bu da bizi gerçekten bütün müminleri, sevindiriyor. Efendimizin (s.a.v) esas gönderiliş gayesi bir Ayeti Kerimede “Ey Habibi Zişan'ım, biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.” buyuruyor. Şimdi bizim memleketimizde, İç Anadolu bölgesinde, değişik yerlerde yağmur yağmadığı zaman bir rahmet yağsa da, toprak suya doysa deniliyor. Toprak ne kadar suya muhtaçsa âlemler de, peygamber efendimizin (s.a.v) tebliğ ettiği mesaja, gösterdiği yola, onun ahlakına muhtaçtır.” dedi.

"Mümin yalan söylemez”
"Hz. Muhammed’in (sav) mesajını, örnek ahlakını, modern şahsiyetini, biliyoruz, anlatıyoruz ama uygulamıyoruz" diyen Arvas, “Üzüldüğümüz bir nokta şu, biz efendimiz (sav) mesajını, örnek ahlakını, modern şahsiyetini okuyoruz, biliyoruz, anlatıyoruz ama uygulama yok. Peygamber efendimiz birkaç haramdan bahsediyor. Adam öldürmek, hırsızlık yapmak, iftira etmek, başkasının malına el uzatmak diye bahsediyor. Biri Resulullah’a (sav) gelerek bir mümin korkak olabilir mi? Resulullah evet diyor. Bir mümin cimri olur mu diyor? Evet diyor Resulullah. Ve dedi ki mümin yalan söyler mi? Resulullah söylemez demiş. Resulullah’ı sevmek, onu tasdik etmek, yapmayın dediğini yapmamak, yapın dediğini yapmak peygamberin bizim üzerimizdeki haklarındandır.” ifadelerini kullandı.

Program okul genelinde, Kutlu Doğuma özel düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildikten sonra sona erdi. (Hacı Yılmaz - İLKHA)