Minikler ilk namazlarını kıldılar.VİDEO İZLE

Van Cami-Der kursunda eğitim gören 4-8 yaş arası 28 çocuk, 'Namaza ilk adım' projesi kapsamında Abdulkadir Geylani Camisi'nde temsili olarak iki rekât namaz kıldı.

VAN 29.08.2014 11:09:17 0
Minikler ilk namazlarını kıldılar.VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
 Van Cami-Der’in çocukları namazla tanıştırmak için başlattığı “Namaza ilk adım” projesi kapsamında yaşları 4-8 arası değişen 28 çocuk, Abdulkadir Geylani Camisi’nde temsili olarak iki rekât namaz kıldı. Miniklere, kendileri gibi küçük olan 8 yaşındaki bir çocuk imamlık etti.

Van Cami-Der tarafından organize edilen ve küçük yaştaki çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen etkinlikte, 28 çocuk yapılan törenle namaza başlamış oldu. İki rekât namaz kılan çocuklar, daha sonra ellerini semaya açarak tüm İslam ülkelerinde zulüm gören kardeşleri için dua ettiler.

Törende çocuklar tarafından Kur’an Kerim, hadisler ve ilahiler okundu. Çocukların aileleri ise bu anı cep telefonları ile görüntüledi.

“Amaç çocukları camiye alıştırmak”
Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Van Cami-Der yetkilileri, “Bugün Cami-Der’e bağlı kursumuzda eğitim gören kardeşlerimize yönelik ‘Namaza ilk adım’ sloganı ile bir etkinlik düzenledik. Bugün bu minik kardeşlerimizi cami ile tanıştırdık. Onları namazla tanıştırdık. İnşallah bu tür programlarımız devam edecek. Buradaki amacımız kardeşlerimize, çocuklarımıza camiyi sevdirmek, namaza alıştırmak. Çocuklarımız 8 yaşından itibaren artık camide ibadetlerini nasıl yapacaklarını biliyor olacaklar.” şeklinde konuştu.

“Namaza ilk adım” etkinliğinin ardından 28 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.