Milli kayakçımız çiçeklerle karşılandı

Türkiye'yi Güney Kore'de yapılan Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaklı koşuda temsil eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu ve Milli Kayakçı Ömer Ayçiçek, havalimanında çiçekler ile karşılandı.

VAN 5.03.2018 10:46:50 0
Milli kayakçımız çiçeklerle karşılandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Güney Kore'nin ev sahipliği yaptığı 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi kayaklı koşu branşında temsil eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı Milli Sporcusu Ömer Ayçiçek havaalanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tuşba İlçe Müdürü, Spor Şube Müdürü, Kayak İl Temsilcisi ve ailesi tarafından çiçekler ile karşılandı.
    95 ülkeden 2900 sporcunun katıldığı olimpiyat oyunlarında ülkemizi, Kayaklı Koşu branşında temsil eden Ömer Ayçiçek yaptığı açıklamada, "Öncelikle kendi branşlarında azimle, kararlılıkla ve disiplinli bir şekilde çalışan birçok arkadaşımla katıldığım yurtiçi ve yurtdışı birçok zorlu ve çekişmeli yarışmalar neticesinde kazandığım dereceler ile Güney Kore'de 2900 sporcunun katılımı ve 35 bin sporseverin ise izlediği PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi kayaklı koşu branşında temsil etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Ülkemiz adına birçok defa milli takım forması ile yarışmalara katılım; ama bu kez milli formayı bir başka gururla giymek nasip oldu bize. 95 ülkeden 2900 sporcu arasında yer almak benim için anlatılmaz bir duygu; Bu duyguyu yaşamamda en büyük destekçilerim olan aileme, antrenörlerime ve her yarışmalara katılmamızda bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu'na ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum." dedi.
   Kayak İl Temsilcisi İsa Aşkan ise konuşmasında; "Güney Kore'de 95 ülkeden 2900 sporcunun kendi ülkesini temsil ettiği ve ülkesine en güzel dereceler ile dönmek için rakipleriyle kıyasıya mücadelelerin sergilendiği PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil eden ve kayak milli takımımızda ilimizden bir sporcunun da yer alması bizleri çok mutlu etti. Ülkemiz adına mücadele eden kayak milli takımımızın her bir ferdini ve sporcumuz Ömer Ayçiçek kardeşimizi yürekten kutluyoruz. İnşallah sporcumuz, Ömer Ayçiçek'in başarı hikayesi; kendinden sonraki sporcularımıza da çok iyi bir rol model olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz adına milli takımımızda yer alan sporcumuz Ömer Ayçiçek'e bundan sonraki yarışmalarında başarılar diliyor; Van Kayak İl Temsilciği olarak bütün sporcularımıza şimdiden katılacakları yarışmalarda ise başarılar diliyor, bütün sporcularımızın katılacakları yarışmalardan göğsümüzü kabartacak çok başarılı dereceler elde edeceklerine de inanıyoruz. Sporcumuz Ömer'in bu başarılara imza atmasında emeği geçen antrenörlerimize, sporcumuzun ailesine, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
   Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Tuşba İlçe Müdürü Ebubekir Şahin ise; "Milli Sporcumuz Ömer Ayçiçek'i ve bu başarılarda sporcumuz kadar emeği olan antrenörümüzü yürekten kutluyoruz. Bugün ilimiz adına mutlu bir gün yaşıyoruz. Geçen hafta Güney Kore'de yapılan 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaklı koşu branşında Milli Sporcumuz Ömer Ayçiçek ülkemizi ve ilimizi temsil etti ve bugün ilimize döndü. Bizlerde il müdürümüz Nevzat İnanç il dışında olduğundan sporcumuzu karşılamaya gelemedi ve kendisine vekaleten biz buradayız. Her zaman sporcumuzun en önemli destekçisi olan il müdürümüzün selamlarını ve tebriklerini sporcumuza ve ailesine ilettik. Bu duygu ve düşüncelerle sporcumuzu ve antrenörümüzü bir kez daha tebrik ediyor, İlimiz için güzel bir başarı ve bu başarının devamını diliyoruz. Darısı diğer genç kardeşlerimizin başına inşallah" ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi