Milli Eğitim'de neler oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınav sistemi ile, öğrenciler perişan oldu.

VAN 18.09.2014 18:57:58 0
 Milli Eğitim
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Milli Eğitim Bakanlığı tarihin en büyük hatasını yapıyor ama farkında değil. Tarih boyunca böyle bir kepazelik, böyle bir rezalet yaşanmadı.
Temeli sağlam atılmadan yapılan bir binanın ayakta kalması çok zor, buna hayır diyenin aklında sorun vardır. 
Milli Eğitim Bakanlığı her hangi bir araştırma yapmadan TEOG sınav sistemini hayat geçirerek, öğrencilerin anayasal hakkı olan Eğitim ve öğretim hakkını gasp etmiş oldu. 
Bir anlamda "fakir vatandaş çocuğunu okutmasın" anlamına getirdi. 
Bilindiği gibi, durumu iyi olan vatandaşların çocuğu, en iyi şartlarda ve en iyi imkanlarda yetişerek, sınavlarda da yüksek puan alabiliyor. Buna karşın, Maddi durumu iyi olmayan ailenin çocuğu iyi bir temel alamadığı için, yapılan sınavlarda da istediği puanı almasın elbette çok zor olur. 
Burada şu sonuç çıkıyor, zengin aile çocuğu ile fakir aile çocuğu ayırımı meydana geliyor. 
İstediği puanı alamayan ailenin çocuğu, sistem üzerinden evinde kilometrelerce uzakta bulunan okula kaydı yapılıyor. Sistem artık nasıl bir sistem ise...
Zaten kıt kanat geçinen vatandaş, öğrencisini okutmak için servis tutmak zorunda, birde düşünün adam asgari ücret alıyorsa ve 3 öğrencisi varsa, gel de bu işin içinde çık. 
Yanlış ve aptalca hayata geçirilen sistem nedeni ile, adam kendi evine yakın bulunan okula çocuğunun kaydını yapamıyor. Gerekçe "puanı yetmiyor" peki o zaman ne yapması lazım? 
sistem hangi okula kayıt yapmışsa o okula gitmek zorunda. Peki, servis ücretini kendi cebinden nasıl ödeyecek. 
Adamın  Parası yoksa, söz hakkı da yok. Çocuk liseye gidemeyecek. Al sana 12 yıllık kesintisiz eğitim. Bir kere burada kesintiye uğradı. Aslında sözün özü budur, fakir aile çocuğu okumasın. 
Çünkü, fakir aile çocuklarına eğitim kolaylığı sağlanırsa, inşaatlarda, tarlalarda, bahçelerde, dahası çobanlık yapacak kimse kalmaz...
Hiç bir ilde, hiç bir Milli Eğitim Müdürlüklerine söz hakkı kalmamış, sistem hepsine virüs bulaştırmış.
 
Hepsi aynı formatta çalışıyor, "imza at otur" Vatandaş var olan ve haklı olduğu konuda sorununu aktardığında,  yetkilinin cevabı hazır. "Yapacak hiçbir şey yok. şeklinde çok rahatlıkla cevap verebiliyor. Sistem bizi kitlemiş".  Batsın sizin bu sisteminiz, batsın sizin bu eğitim modeliniz.....
Elbette bir gün, ezilen mazlum vatandaşın çocuğu da o koltuklara oturacaktır. Ve siz zengin burjuva kesimi, elbete bir gün o' mazlum vatandaşların çocuklarına muhtaç olacaksınız.
Kırık Kalem/ Ayhan Yazlık/  Van Havadis.
com