Milletvekili Bilici Çözüm Süreci Ziyaretlerine Başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, çözüm süreci kapsamında ildeki çalışmalarına start verdi.

VAN 10.05.2013 17:56:04 0
Milletvekili Bilici Çözüm Süreci Ziyaretlerine Başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, çözüm süreci kapsamında ildeki çalışmalarına start verdi.

Başlatılan çözüm süreci kapsamında ildeki ziyaretlerine başlayan Mustafa Bilici, Büyükşehir Halk Pazarı'nın açılışını yaptıktan sonra Van Ziraat Odası Başkanlığı'na geldi. Burada Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe tarafından karşılanan Bilici, Özgökçe'ye Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından DAP bölgelerine yönelik geliştirilen 'DAP Tarımsal Sulama Programı' kapsamında 2013 yılı içinde kullanılmak üzere Van İl Özel İdaresi'ne 4 milyon TL'lik bir ödeneğin aktarıldığının müjdesini verdi. Gönderilen faksı da Özgökçe'ye veren Bilici, daha sonra çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çözüm süreci ile birlikte tarım hayvancılığın da canlanacağını anlatan Bilici, "Herkes bıktı, yeter artık. Herkes huzurun olmasını istiyor ve herkes destek veriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu acıları en çok yaşayan bölgelerdir. Onun için buraların yüzde 80 değil yüzde 100 destek vermesi gerekiyor. İnşallah hepimiz gereken desteği verirsek bunun meyvelerini alacağız. Bunun konuşulması bile bir hareketlilik bir canlılık getirdi. Artık insanlar meralara gidebilecek, hayvanlarını otlatabilecek. Sürecin başarıyla sonuçlanması ile birlikte köyünden göç eden insanlar buralara dönecekler. Ama işte bu vatandaşlarımızın köylerine dönebilmesi için altyapısının hazırlanması gerekiyor. Evleri, ahırları yeniden yapılır. Hayvancılık denince akla Van gelmelidir. Çünkü Allah buraları tarım ve hayvancılık yapılsın diye yarattı. Ama inanıyoruz ki daha da güzel günlere hep birlikte erişeceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lütfü Özgökçe ise, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgiler verdi. Pazar yerlerinin olmayışı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin sadece alım yapması ve belli bir kotada alımı gerçekleştirmesi, şap hastalığı sıkıntısı, sağlık konusunda grup köylerin oluşturulması gibi konulara el atılması gerektiğini vurgulayarak, hazırlamış olduğu raporu Mustafa Bilici'ye verdi. Ziyaret ikramların sunulması ile sona erdi.