MİLLETİN SORUNLARINI YERİNDE DİNLİYOR!

Ak Parti Milletvekili Abdulahat ARVAS, Van’ın üretim komplekslerinden Tekstilkenti ziyaret etti.

VAN 24.09.2018 19:40:10 0
MİLLETİN SORUNLARINI YERİNDE DİNLİYOR!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak Parti Milletvekili Abdulahat ARVAS, Van’ın üretim kompleksi Tekstilkentte üretime başlayan Mirsace firmasını ziyaret ederek, yerleşke içinde incelemelerde bulundu. Van’ın genç nüfusu ve ekonomik yapısı ile emek yoğun sektörler için önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Batıda bulunan yatırımcıların daha düşük ve sabit maliyetlerle Van Tekstilkentte yatırım yapma imkânlarının olduğunu hatırlatan Arvas, bunun için altyapı ve fiziki koşulların hazır olduğunu söyledi. Van’a ve bölgeye özel sağlanan teşviklerle yatırımcıların üretime ve istihdama yönelmelerini istedi.

Bölgede sağlanan huzur ortamı ile istikrarın devam ettiği, bu durumunda vatandaşlarımıza iş, aş imkânı sunduğunu anlatan Van Milletvekili Arvas, Tekstilkent’te 15 firmanın faaliyet gösterdiğini ve burada 1700 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Tekstilkente talep olduğunu’da belirten Arvas, 2. Etap olarak planlanan alan içerisinde hazineye ait arazilerin tahsisi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve tahsis ile birlikte proje çalışmalarının başlayacağını ifade etti.

Van Milletvekili Arvas, üretim merkezi olan Tekstilkentte kalifiye eleman ihtiyacının olduğunu belirterek, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Van Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılması planlanan Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümleri ile yetişmiş eğitimli eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır dedi.

izmir escort