Metruk binalarda hırsızlık ve fuhuş iddiası

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerde hasar gören ve sonradan boşaltılan binalarda hırsızlık ve fuhuş yapıldığı iddia ediliyor.

VAN 22.10.2013 10:24:04 0
Metruk binalarda hırsızlık ve fuhuş iddiası
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da 2011 yılında meydana gelen depremde onlarca bina yerle bir olurken binlerce binada büyük hasar görerek oturulamaz hale geldi. Depremin üzerinden yaklaşık üç yıl gibi bir süre geçmesine rağmen bir türlü yıktırılmayan bu binaların şimdilerde ise tinercilerin, hırsızların ve fuhuş merkezleri haline geldiği iddia ediliyor.
Hasarlı binada güpegündüz hırsızlık!
Son günlerde güpe gündüz hırsızların binalara girdiğini belirten Görgü tanıklarından Tahir Özkan, Depremde hasar gören binaların yanına yaklaştığında iki kişinin binadan bir şeyler indirdiğini belirterek, “Yabancı oldukları için şüphelendim. Sabahleyin de arkadaşlar evlerinde kalan eşyaları taşıyorlardı. Arkadaşları arayıp sizin elemanlarınız çalışıyorlar mı diye sordum. Arkadaş eleman çalıştırmadığını söyledi. Bunun üzerine hırsız olabilecekleri şüphesiyle polis çağırdık” dedi. 
Bina kapısını kırarak içeri girmişler!
Hırsızların 5-6 kişi olduğunu ve bina kapısını kırarak içeri girdiklerini söyleyen Bina bekçisi İskender Abi ise “İçeriden birkaç eşya almışlar. Kalorifer peteklerini götürmeye çalıştılar. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle kaçmaya başladılar 1 tanesi yakalandı. Ancak diğerleri kaçtı” diyerek olayı anlattı.
Kardeşini okulda almaya gittiğini belirten Görgü tanıklarından Yusuf Öztunç da  “Binanın içinde gürültü işittik. Bekçiyi çağırdık. Hırsızlarda dışarı çıkıp kaçmaya başlayınca bizde taşlarla peşlerine verdik. Gelip polise haber verdiler. Polisler gelinceye kadar bir kişi haricinde hepsi kaçtı” diye konuştu.
Tüyler ürperten iddia!
Öte yandan ismini vermek istemen bir görgü tanığı ise bu binalarda tinercilerin olduğunu ve hatta binalarda fuhuş dahi yapıldığını öne sürdü.
Sedat Karatay