Mesela, ideolojik terbiye için,

Onun için diyorum ki,

VAN 27.12.2016 17:49:33 0
Mesela, ideolojik terbiye için,
Tarih: 01.01.0001 00:00
  VBB GENEL SEKRETERİ MEHMET YAŞAR

Van valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'ın Van büyükşehir belediyesine kayyum olarak atanmasından sonra genel sekreterliğe getirilen Mehmet Yaşar Bey, Kendisine tevdi edilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışıyor.

Genel sekreterliğe Mehmet Yaşar beyin getirilmesi oldukça isabetli ve yerinde bir karar olmuştur.

Çünkü 2004-2009 döneminde bir süre belediye başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü için 2009 seçimlerinde göreve gelen DBP'li belediye ekibi; Kendisini cezalandırarak 8 yıl boyunca tek sandalye dahi verilmeyerek adeta tecrit edilmiştir!..

Mehmet Yaşar kendisine reva görülen bu durumdan inancı ve haklılığı nedeniyle pes etmemiş mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Dolayısıyla bu 8 yıllık süreçte belediyenin en ücra köşelerine kadar kimin ne yaptığını, ne yapmadığını en ince noktasına kadar biliyordur!.

Onun için diyorum ki, Sayın valimiz Taşyapan bu konuda yerinde ve isabetli karar vererek bir anlamda Van'a Vanlıya yapılması gereken iyiliği yapmıştır.

Çiçeği burnunda genel sekreter göreve başlar başlamaz yağan kara karşı ekibiyle birlikte verdiği mücadele halka belediyenin yıllar sonra da olsa varlığından haberdar etmiştir.

Daha ilk saatlerden itibaren ana arter denilen yollarda kar çalışmaları aksatılmadan sürdürülmüş yollar açık tutulmuştur. Mahalle aralarındaki yollar ve sokaklar süratle temizlenmiştir. Bir vesileyle karşılaştığımız Mehmet Yaşar beye araç gereç ve personel konusunda sıkıntı var mı?

Diye sorduğumda, verdiği cevap hiçbir sıkıntımız yoktur, her şart ve ortamda anında müdahale edecek edebilecek imkânımız vardır. Demek ki unumuz ve yağımız varmış amma helvayı yapacak ustamız yokmuş!.

Yokluğunun tartışmasını yapabilecek o kadar malzeme var ki, hangisinden başlanılsa acaba?..

Mesela, ideolojik terbiye için, gerektiğinde halkın cezalandırılabileceği tezinin işleyişi bir başına yeter mi?..

Bunlar hepsi ayrı birer makale konusu olan ideolojik tezler olduğu için şimdilik biz konumuza bakalım.

Mehmet Bey, devlet memurudur. Hiçbir siyasal sorumluluğu yoktur ve gelecekte de siyasal hesabı olmadığı için tek derdinin Van'a Vanlıya belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstermek olacaktır.

Başaramaz mı, başaracaktır, çünkü başarmaması için hiçbir sebep yoktur. Arkasında devletin valisi, yıllarca elde etmiş olduğu tecrübe ve deneyim bunlarla birlikte insan sevgisi neden olmasın?..

İmkânlara rağmen başarı şansını başarısızlıkla sonuçlandıranlar, başarısızlıklarını kapatmak için en kestirme yol olan iftiraya karalamaya başvururlar. Neymiş efendim özel bir kolejde okuyan kızının okul taksitini bank asyaya yatırıyormuş.

Bundan dolayı fetöcü olmakla suçluyorlar. Oysa dönemin belediye başkanı Van valiliğine yazmış olduğu yazıda Mehmet Yaşar için soruşturmaya yer olmadığı belirtilmişti. Suçlamaya devam edeceklerdir, çünkü başarıyı halka hizmeti hazzetmiyorlar.

Bunu unutmayalım bir yönetici sevmediği insanlara tüm imkân ve olanaklara rağmen hizmet etmemezlik edebilir. Ancak sevdiği insanlara her türlü şart ve ortamda hizmet etmek için tüm imkânları zorlayarak hizmet eder. Yeter ki, sevgi olsun yeter ki inanç olsun yeter ki sevdası ideoloji değil hizmet olsun…

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.