“Mescid-i Aksa bir mekteptir“

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi yaptığı basın açıklamasıyla İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

VAN 9.11.2014 17:02:18 0
“Mescid-i Aksa bir mekteptir“
Tarih: 01.01.0001 00:00
SORUNLAR KINAMAYLA ÇÖZÜLÜR MÜ?  FOTO HABERMüslümanlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından İsrail’in Mescid-i Aksa baskını ve Müslümanlara yönelik hak ihlalleri protesto edildi.

Müslümanlarla Dayanışma İnisiyatifi üyesi Emin Akan’ın yaptığı açıklamada; “İşgal edilenin basit bir yer olmadığı, dünya genelindeki 1,5 milyar müslümanın ilk kıblesi olduğu bunun neticesinde de sadece Filistin'e ve Filistinlilere yönelik olmadığını, İslam âlemine ve onun kutsallarına yönelik olduğunu belirtti. İsrail bölgeyi sadece kendi sembolleriyle donatıp bir Yahudi mabedine dönüştürmek istiyor. Faşist uygulamalarıyla, işgaliyle ve saldırılarıyla bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık buna 'dur' demeli, insan hakları ihlalleri ve işgal sona erdirilmelidir.

Akan; Tüm dünyayı, terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını ve faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya, bu mukaddes mekanı korumaya çağırıyoruz, Akan, İslam coğrafyasının kaderi kan gölü olmak değildir. Müslümanların kaderi de kan gölünde boğulmak değildir. Dünyada yaşayan 1,5 milyar müslümanın ilk kıblesi Mescid-i Aksa, siyonist İsrail askerlerince işgal edilmiştir dedi. Yakın bir zamanda Gazze'ye yaptığı saldırıyla binlerce masumu katleden siyonist çete, bugün Müslümanların en mahrem yerlerine girerek pervasızca hakaretlerde bulunabiliyor. Eli kanlı bu alçaklara böyle bir cesareti verenleri kınıyoruz. Bir avuç siyonist katil, milyonlarca Müslümanın gafletinden yararlanarak Kudüs'ü İslam'dan temizlemek için harekete geçiyor. İslam dünyasını harekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz” dedi

Açıklamanın ardından İsrail aleyhine bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

van-aksa-20141110-01.jpg

van-aksa-20141110-02.jpg

van-aksa-20141110-03.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni

Katil İsrail’in Zalim askerleri, 5 Kasım 2014’te bütün dünyanın gözleri önünde, bütün semavi dinlerin kutsal mekanı olan Mescidi Aksa’nın içine, kirli ve necis postallarıyla girip cami mihrabını çiğniyor, cami içersinde  gaz bombaları ve plastik mermiler kullanıyor,  Mukaddes Kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’leri yerlere atıyor, adeta camii savaş alanına çevirerek  işgal ediyor. Mescid-i Aksa içinde ve çevresinde 27 Filistin’li yaralanıyor.

1967 yılından beri ilk defa, Katil İsrail’in Zalim askerlerinin, Müslümanların ilk kıblesi  olan bu kutsal mekan Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu Kıble Mescidi’nin içinde, mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği görülmüştür.    

İnsanlığın başına bela olan israil, bütün dünyanın gözü önünde Kudüs’ü İşgal ediyor, Mescid  Aksa’yı işgal ediyor. İsrail’in Katil askerleri, Sahilde oynayan Filistin’li Çocukları Katlediyor,Mescidi Aksa’nın mihrabını pis ve necis postalları ile çiğniyor, Kur’an-ı Kerim’leri yerlere atıyor, İslam dinine ve Müslümanlara hakaret ediyor.

Kudüs bize aynı zamanda çizvisi çıkmış dünya müstekbirlerinin ve işbirlikçi despotların içine düştüğü zilleti de öğretiyor. Kudüs özelinde Filistin, ödediği bedellerle nasıl bir dünyada yaşadığımızı ve batılı değerlerin iflasını öğretiyor. Bölünmüş İslam dünyasının çaresizliğini öğretiyor. Krallıkların, despotların, şeyhliklerin,  despotik rejimlerin ihanetini de öğretiyor.  Kudüs sadece bir şehir değil, bir mekteptir Kudüs! Zulmün ve zalimin ne olduğunu öğreten bir mektep. İkiyüzlülerin, alçakların, hainlerin, korkakların kim olduğunu öğreten bir mektep. Ve bugün bu mektebimiz hiç olmadığı kadar işgal altında. Bu gün yaşananlarla, geçmişte yapılanların bir başka boyutu sergileniyor.1994’te El-Halil’de, İbrahim Mescidi’nde yapılan olay burada da tekrarlanıyor. Önce katliam yapıldı, sonrasında çıkan olaylarda cami kapatıldı. Daha sonra cami açıldığında, yarısının Yahudiler için mabede dönüştürüldüğü görüldü. Bu tür gelişmelerle, Mescid-i Aksa’da yapılmak istenenler oldu-bittiye getirilmek isteniyor.

Kudüs, Birleşmiş Milletler kararıyla da işgal altında olduğu tescillenmiş bir yerdir. Ne yazık ki işgal edilen bu yerde, İsrail tarafından kanunsuz şekilde  adımlar atılıyor.

Kudüs’ü Yahudileştirdiler, Mescid-i Aksa’yı da Müslümanların elinden almaya çalışıyorlar. Yıllardır süren baskı ve yasaklamalarla Zalim İsrail ateşe benzin dökmektedir.

Tüm dünya devletleri, Zalim İsrail’in yeryüzünü büyük bir kaosa sürükleyecek bu saldırılarına karşı, acilen harekete geçmelidir. İsrail’in bölgede bozmadığı ateşkes, akamete uğratmadığı barış süreci, tahrik etmediği hassas nokta kalmamıştır.  

Zalim İsrail, kuruluşundan bu güne kadar kendisini himaye eden güçlere yaslanıp, uluslararası kamuoyunu da yanına alarak pervasızca saldırmaya devam ediyor.

 Zalim İsrail, başta Kudüs olmak üzere işgal ettiği topraklardan çekilene kadar, tüm İslam dünyası bu saldırıyı kendisine yapılmış sayıp, derhal diplomatik ilişkileri kesmelidir. 

İyi bilinmelidir ki, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların tek sorumlusu Zalim İsrail değil, Zalim İsrail’e göz yuman, sessiz kalmakla destek veren uluslar arası kuruluşlar ve  ülkeler  de bu suça ortaktır.   

Bu nedenle Bütün Müslümanların ve bütün insanlığın, Zalim İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmamaları, seslerini yükseltmeleri,yaptırım uygulamaları gerekmektedir. 

Unutmayalım ki, Mescid-i Aksa’ya ve kutsal kitabımıza karşı yapılan bu saldırılar gerek bölgede, gerekse dünyanın genelinde yeni bir şiddet dalgasına zemin hazırlamaktadır. Böyle bir dalgadan en fazla zarar görecek olanlar, bizzat İsrail vatandaşları olacaktır. Zalim İsrail’in saldırgan yöneticilerine karşı İsrail halkı da, barışın ve huzurun yanında yer almalıdır. Aksi taktirde üretilen bu terör dalgası ile,daha büyük bir terör dalgası yaratılacaktır. Müslümanlar hiçbir terör dalgasına prim vermeyecektir. Bu ister bir örgütten gelsin, ister bir devletten gelsin, buna karşı duracaklardır. İsrail yaptığı bu saldırılarla terörist bir devlet olduğunu bir kez daha tescillemiştir.   İzzet sahibi İslam Ülkelerini ve bu ülkelerde yaşayan Müslümanları acilen kendi aralarındaki husumetlere son vererek İsrail’e karşı tepkilerini ortaya koymaya ve Mescid-i Aksa'yı sahiplenmeye davet ediyoruz.  Aksi takdirde Zalim İsrail’in zulmüne ortak olurlar. İsrail’i bir kez daha bu saldırgan politikaları sebebiyle şiddetle,  nefretle ve lanetleyerek kınıyoruz.

Müslümanlarla Dayanışma İnisiyatifi