MEMUR-SEN VE EĞİTİM BİR-SEN’DEN ‘BASIN BAYRAMI’ MESAJI

Van Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Osman Ayşin, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

VAN 24.07.2016 22:48:26 0
MEMUR-SEN VE EĞİTİM BİR-SEN’DEN ‘BASIN BAYRAMI’ MESAJI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber Merkezi

Basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Ayşin, kamuoyunun sesi olan basının yerel ve ulusal alanda millete çok önemli anlamda katkı sunduğunu söyledi.

Ayşin, “Ülkemiz basının, toplumsal hayattaki yeri başta olmak üzere, tarihin her döneminde insanımızın gözü, kulağı ve sesi olduğunu, basınımızın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf ediyor.” dedi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde basının tutumunu anımsatan Ayşin, son olarak şunları kaydetti:

 

“FETÖ paralel devlet yapısının, hain örgütlerin, ve şebekelerin girişimde bulundukları darbeyi ülkemizin milletimizle beraber atlattığını, bu zorlu süreçte milletimizi bilgilendirerek, üstün bir çabayla ülke olarak içinde bulunduğumuz zor dönemde vatandaşlarımıza haber vererek güçlü bir kamuoyunun oluşmasını sağlayan sorumlu gazeteciler, basın mensupları ve yayın organları temsilcilerine teşekkür ettiğini söyledi.”