Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Bölgeye yönelik ek tazminat oranı güncellenmeli“

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

VAN 14.03.2018 09:40:31 0
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bölgede çalışan kamu görevlilerine yönelik teşviklerin artırılması gerektiğini söyledi. Yalçın; "Bu bölgeye ilişkin ek tazminat oranı güncellenmeli ve en az bir maaş ya da yarım maaş şekliyle yeniden gündeme alınmalıdır" dedi.
Memur-Sen Van Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Semaver Kavşağı’ndaki bir iş yerinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Van İl Başkanı Osman Ayşin ile sendika üyesi çok sayıda öğretmen ve memur katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Van İl Başkanı Osman Ayşin, sendika olarak Van’da tüm birimleriyle önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Üye sayısının daha da büyütülmesi gerektiğini belirten Ayşin, katılımcılara teşekkür etti. 
Daha sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hakkâri’de toplantı gerçekleştirdikten sonra Van’a geldiğini, buradan da Bitlis’e geçeceğini söyledi.
Konuşmasına Ortadoğu’nun genel durumuna dikkat çeken Yalçın, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğinin altını çizdi. 
Ortadoğu’da şu anda yaşananların ve yaşanması gerekenlerin daha 1980 yılında İsrail’deki bir dergide yer aldığını ifade eden Yalçın, “Şu anda bunlar tek tek uygulanıyor” dedi.
Konuşmasının devamında Türkiye’deki eğitime değinen Yalçın, öğrenci-öğretmen ilişkisinde ve performansa dayalı çalışma sisteminde ciddi sıkıntılar ortaya çıktığını söyledi.
Eğitimde öğretmene saygı anlayışının mutlaka yerleştirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Aksi takdirde ortada eğitim diye bir işleyişin kalmayacağını” ifade etti.
Personelin özlük haklarına ve istihdamın artırılmasına daha çok önem verilmesi gerektiğinin de altını çizen Yalçın, şunları söyledi: “Bu bölgeye teşvik yapılması şart... Zamanla 1,5 maaş uygulaması vardı, gelen insanlar 3 yıl bir şey yapmadan bunu biriktirmeye çalışıyordu. Artan ise 16.60. Üzerinden yıllar geçti bu güncellenmedi. Halen 16.60. Simit peynir alsan çayı nasıl alırsın? Dolayısıyla bu yanlış bir uygulama. Bu bölge için güncelleme yapılmalı ve en az 1 maaş, ya da yarım maaş olacak şekilde bütçede yeniden gündeme alınmalı, buraya gelen insanlara bu fırsat sunulmalı ki istihdam arzı olsun, buraya gelen insanların sıkıntıları da ortadan kalkmış olsun.”
Yalçın’ın dikkat çektiği bir başka konu da, sendikadaki kadın sayısının azlığı oldu.
Salonda çok az sayıda kadın çalışan olduğunu, bunun mutlaka artırılması için çalışılması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Buradan baktığımda erkek egemen bir görüntü var, kadın üye sayısının artırılması gerekiyor. Bunu bütün arkadaşlarımızın yapması gerekiyor” diye kaydetti.
Toplantı, yapılan ikramla son buldu.
Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi