Meclis toplantısında kent ormanı kararı çıktı

İpekyolu Belediyesi meclis toplantısının 4. oturumu İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav'ın 8 Mart dünya kadınlar günü kutlamasıyla açıldı. İlçenin önemli sorunlarının taşındığı meclis gündeminde, tarım ve hayvancılık,

VAN 5.03.2015 16:53:52 0
Meclis toplantısında kent ormanı kararı çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Van Merkez İpekyolu Belediyesi Mart ayı 4. oturumuna VANTSO binası Tuşba salonunda devam etti. Meclis toplantısına İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Aygül Bidav, Veysel Keser ve meclis üyelerin hazır bulunmasıyla başladı. 

          Bidav, kadınların gününü kutladı
          Meclis açılış konuşması yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, tüm dünya kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutladı. 
Bidav, bu değerli günün tüm halklara özgürlük ve barış getirmesine vesile olmasını dileklerinde bulundu. 

             Tarım ve Hayvancılık Komisyonun raporu meclise sunuldu. 
Raporda, kent merkezindeki ahırların Gürpınar İlçesinde kurulacak olan organize hayvancılık bölgesine taşınmasını komisyonca olumlu karşıladıklarını belirtildi. 

              Tarım ve Hayvancılık Komisyonun ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülmelerine devam etmesi için meclis oy birliği ile karar verdi. Bir diğer gündem ise Beşçatak Mahallesinde Vahdettin Nazlı adındaki yurttaşın  taziye evi yapılması için bin metrekarelik arazisini İpekyolu Belediyesi hibe etmesi mecliste görüşüldü. 

             Gündeme ilişkin konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, ilçenin birçok yerinde hizmet götürmeye çalıştıklarını ancak, önümüze çıkan en büyük sorunlardan birinin park yapabilecek yada bir taziye evi yapabilecek bir yer bulamadıklarını belirtti. 

        İpekyolu Belediyesi kent ormanı kuruyor
            Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonun raporu okundu.  Raporda DAKA, Van Tabipler Odası ve VBB Sağlık Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmelere yer verildi. Meclis oy birliğiyle komisyonun çalışmalarına devam  etmesine karar verdi. Son olarak Ekoloji ve Çevre Komisyonun raporu görüşüldü. Raporda, katı atıkların kaynağında toplanması ve ayrıştırması için yapılacak çalışmalar sıralandı. Bu çalışmalar için katı atıkların düzenli toplanması için mahalle meclisleriyle ortaklaşa eğitim seminerleri düzenlemek ve düzenli katı atık toplama merkezinin bir an önce kurulması için gerekli çalışmaları yürütülmesi gerektiği aktarıldı. Raporda bir diğer dikkat çeken konu ise kent ormanın oluşturulması oldu. Raporda, yıllık yağış miktarı ve yağışın mevsimlere dağılımı itibariyle doğal ağaç popülasyonuna el vermeyen ilçemizde ancak insan eliyle ve emeğiyle ağaçlandırmanın mümkün olduğu kaydedildi. Bu kapsamda belediyenin tasarrufunda bulunan Erek Dağı eteklerindeki arazinin ağaçlandırılmasına meclis oy birliğiyle karar verdi.  

            Meclis oturumunun son bulmasının ardından Eşbaşkan Bidav ve Keser, meclis üyelerine kadın sağlığı içeren broşür ve mor fular verdi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi