MEB Yetkilileri Van'da yakılan okulları gezdi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Van'da çıkan olaylarda yakılan ve talan edilen okulları ziyaret ettiler.

VAN 22.10.2014 13:46:44 0
MEB Yetkilileri Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Abdulmutalip Çetin, Van’da okullara yapılan saldırılar sonrası durumu yerinde incelemek için yakılan ve talan edilen okullarda incelemede bulundular.

MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük İlk olarak Edremit ilçesindeki Kurubaş İlkokuluna ziyarette bulunarak okul öğretmenleri ile sohbet etti. Sonrasında İpekyolu İlçesinde bulunan Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi, TOBB İlköğretim Okulunu ziyaret ederek okul idaresinden son durum hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Şişli Öğretmenevinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve okul müdürleri ile yaşanan saldırı olayları hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Büyük, Milli Eğitim Bakanı’nın talimatı ile amirlerin bölgedeki zarar gören okulları ziyaret talimatı doğrultusunda Van’da olduklarını belirtti.

“Son olaylar ve bu olaylar neticesinde eğitimin yapıldığı okulların görmüş olduğu zararları yerinde tespit etmek, il müdürlerimizin talepleri doğrultusunda eksiklikleri gidermek, bu okullarda ve bu ilde görev yapan öğretmenlerimize, devletimizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın bu öğretmenlerimizin arkasında olduklarını, bu tür olayların onları eğitim ve öğretimden, öğrenciden uzaklaştırmaması gerektiğini hatırlatmak, onları dinlemek ve bir daha bu olaylarla karşılaşmamak için alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu; idareciler, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim müdürlüğündeki yetkili arkadaşlar, okul müdürleri ve öğretmenlerimizle görüşerek, bakanlık olarak üzerimize düşenin neler olduğunu tespit etmek için geldik. ” dedi.

Büyük son olarak,  Van halkına yaşanan olaylara pirim vermediğinden dolayı teşekkür etti. (İLKHA)