_Mazeret değil, hizmet üretiyoruz

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan, 'Mazeret üretmek yerine, önceki dönemin borçlarını ödeyerek yatırım ve hizmet üretmeye devam ediyoruz' dedi.

VAN 30.11.2018 09:56:40 0
_Mazeret değil, hizmet üretiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Belediyenin insan hayatının her aşamasına dokunduğunu ve doğumdan ölüme kadar hizmet ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan, kayyum öncesi dönemde kamu kurumlarına ve esnafa olan borçların ödenmediğine dikkat çekti.

 


            "HEM BORÇ ÖDEDİK, HEM HİZMET ÜRETTİK"
Kayyum öncesi yönetim döneminde kamu kurumlarına olan borçların hiç birinin ödenmediğini anlatan Kaplan, "Yani devlete karşı olan borçlar borçtan sayılmamış, esnafın ve müteahhitlerin de alacakları ödenmemişti.  Bu borçlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne ait arsalar üzerine haciz işlemi dahi yapılmıştı. Biz bir yandan eski dönemden kalan SGK ve Vergi gibi kamu borçlarının yapılandırılması ve ödenmesini bir düzene koyduk. Diğer yandan da esnaf ve müteahhit alacaklarını ödemeye başladık. Bunun yanında yatırım bütçesini yaklaşık 2 katına çıkardık. Bizim hesaplarımız ortada. Onlar yatırım ve hizmet yapmadan 1 milyar lira civarında borç yapmışlar, bir ise bir yandan eski dönemden kalan borçları ödedik, diğer yandan da halkımıza hizmet ürettik ve yatırım yaptık. Borç açısından da kayyum öncesindeki döneme göre çok daha iyi durumdayız" dedi.

 


         "KÖY VE MEZRALARA DA ULAŞTIK"
Kayyum öncesi yapılmayan köy yollarını kayyum döneminde büyük ölçüde tamamladıklarını söyleyen Ülker Cem Kaplan, "Özel idarelerin büyükşehir belediyelerine devredilmesinden sonra, Van Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda yol yatırımı yapılmamış. Haliyle geldiğiniz zaman bir anda kucağınızda ulaşılamayan köyler, ulaşılamayan mezralar olduğunu gördük. Ulaşımın olmaması veya kötü olması çok ciddi bir problemdir.  Bu neden 2017 yılında 1000 km küsur üzerinde yol yaptık. Bu rakam sadece bir tamamlanmış yol çalışmalarına ait. Bir de yol iyileştirme çalışmalarımız var. Bu yılda yaklaşık 400 kilometreye yaklaşan bir yol yatırımı gerçekleştirdik. 2014'ten 2016 sonuna kadar kayyum öncesi yönetim köy yollarına hiç dokunmamış. Yol Yapım Daire Başkanlığı yolları sadece ihale ile yaptırmıyor. Kendi bünyesinde de çok ciddi bir iş gücü ve ekipman var. 13 ilçede Yol Yapım Daire Başkanlığı'na ait şantiye var, ekiplerimiz 7/24 halkımıza hizmet ediyor" dedi.

 


             "YENİ PROJELERLE VAN'I GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"
Van'ın tarihi hafızasını kent ve halk ile buluşturarak, geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak istediklerini belirten Ülker Cem Kaplan, "Yeni konsepti ile 10 tane taksi durağı yaptık. Taksi duraklarını yenileme çalışmalarımız sürüyor. Taksici esnafımız ve halkımız kendisine verdiğimiz bu değerden ve hizmetten memnun. Taksi duraklarımızın görünümü adeta bir kent mobilyası görünümünde. Ayrıca tarihi peynirciler çarşısı ile iç içe olan sakatatçılar için Türkiye'de başka örneği olmayan, ilk olma özelliğinde tripleks sakatatçılar çarşısı yapımı tamamlamak üzereyiz. Van'ın geçmişteki kent yaşamının canlı bir hafızası niteliğinde projelendirilen Van Kent Müzesi, önemli ve büyük bir proje. İskele caddesi esnafımızın ve halkımızın isteği doğrultusunda tek yön olarak hizmet veren İskele Caddesi'ni çift yön trafiğe açma çalışması başlattık. Işıklandırma, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma gibi çalışmalarında sona gelinen İskele Caddesi, Van'ın ikinisan gibi prestij caddelerinden birisi haline dönüştü. Yakın bir tarihte tören ile hizmete açarak, kent trafiğine önemli bir rahatlama getireceğiz" dedi.

 


           "ZABITA VE İTFAİYE EKİPLERİMİZİ GÜÇLENDİRDİK"
Halka doğrudan hizmet veren birimleri güçlendirdiklerini söyleyen Ülker Cem Kaplan, " Halkın ihtiyaçlarını sağlıklı ve güvenli ortamda karşılayabilmesi için zabıta çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Gerek gıda üretimi yapan işyerlerinde, gerekse marketlerde hijyen ve fiyat denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı daha etkin yapabilmek için zabıta kadromuzu güçlendirmek üzere memur olarak zabıta personeli alımı yaptık. Aynı şekilde halkımızın can ve mal güvenliği bizim için olmazsa olmazlardan birisi. Bu nedenle işe aldığımız yeni itfaiye personelleri ile hem kadromuzu güçlendirdik, hem de aldığımız 11 tane yeni itfaiye araçları ile bölgemizin en güçlü itfaiye filosunu kurduk.  Artık Van'daki en yüksek binalara ulaşabilecek merdiven yüksekliğine sahip araçlarımız itfaiye filomuz içerisinde yer alıyor. İnsana hizmet felsefesi ile yürüttüğümüz çalışmalarımızı halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

 


            "KATI ATIK TESİSİNE İMZAMIZI ATTIK"
Van'ın katı atıklarının vahşi yöntemler ile depolanmasına son vereceklerini ifade eden Ülker Cem Kaplan, "Özalp yolu üzerinde bulunan katı atık depolama alanı, Van'a yakışmıyor. Ayrıca her türlü hastalık yayma potansiyeline sahip. Çevrede yaşayan halkımızı hem kokusu, hem de kirli sızıntıları ile rahatsız ediyor. Dolayısıyla modern bir katı atık bertaraf tesisi yapılması için ihalemizi yaptık. Yakın zamanda yapımı başlayacak. Yeni tesis ile mevcut katı atık alanları düzenlenip üzeri kapatılarak yeşillendirilecek. Buradan üretilecek biyogaz ile elektrik üretimi yapılacak.  Van merkez ile birlikte tüm ilçelerimizin katı atıkları transfer istasyonlarında toplanım Van'da kurulacak katı atık bertaraf tesisine getirilecek. Katı atıklar ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılacak, enerji üretilecek. Böylece belediyemiz bütçesinden hiçbir harcama yapmadan yap işlet devret modeli ile yapılan bir tesise sahip olacağız. Bu sürede üretilen enerjiden pay alacağız. Yani belediyemiz tesisten gelir de elde edecek. Van'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 


           "GENÇLERE VE EĞİTİME TAM DESTEK"
Eğitimini sürdürmek isteyen ve sporla ilgilenen gençlere her zaman destek olduklarına vurgu yapan Ülker Cem Kaplan, "Sürekli Eğitim Merkezlerimizde 65 tane öğretmen istidam ediyoruz. Bu açıdan bir istihdam oluşturuyoruz. Ayrıca 940 öğrencimiz üniversiteye hazırlık kursu görüyor. Sürekli Eğitim Merkezi'mizde eğitim gören 230 öğrencimiz bu yıl 4 yıllık fakültelere yerleşti. Bu da yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Van'daki sporun bir anlamda altyapısı durumunda olan amatör spor kulüpleri ve amatör sporcularımıza da destek veriyoruz. Bu amaçla 80 tane klübümüze malzeme desteğinde bulunduk. Amatör sporculara ve kulüplerine 80 tane malzeme desteğinde bulunduk. Ayrıca 500 tane öğrenciye de okul malzemesi ve eğitim desteğinde bulunduk. Amacımız gençlerimizi geleceğe donanımlı ve daha güçlü hazırlamak" diyerek gençlere verdikleri önemi ifade etti.

 


           "SOSYAL YARDIMLARLA İNSANIMIZA DOKUNUYORUZ"
Yapılan sosyal yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Ülker Cem Kaplan, "Belediyemiz aşevinde üretilen sıcak yemekleri adreslerine kadar götürerek dağıtıyoruz. Bu kapsamda 2250 kişiye günlük olarak sıcak yemek veriyoruz. 110 bin aileye Gıda kartları dağıttık. Hastası olan 2500 aileye sürekli hasta bezi veriyoruz. Ayrıca refakatçı misafirhanemizde gün en az 100 kişiyi ücretsiz ağırlıyoruz.  Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmeleri ve hayatlarını kolaylaştırmaları açısından tekerlekli sandalyenin önemini biliyoruz. Bu nedenle ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize 2018 yılında 85 tane tekerlekli sandalye dağıttık. 4 tanesi şehir içindeki parklarımıza ve 1 tanesi de AVM'de olmak üzere, engelli kardeşlerimizin akülü araçlarını şarj edebilecekleri toplam 5 tane şarj istasyonu kurduk" dedi.Bölge:Ziya Türk