Mahallelinin kanal çilesi

Van Eminpaşa Mahallesi`nde sık sık taşan kanal nedeniyle adeta çileden çıkan mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek çözüm bulunmasını istedi.

VAN 13.05.2013 09:54:44 0
Mahallelinin kanal çilesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Eminpaşa Mahallesi Gürbir sokak sakinleri yıllardır taşan kanal nedeniyle dertli. Yetkililere defalarca bu durumu bildirdiklerini söyleyen mahalle sakinleri,  taşan kanalla beraber kanalda bulunan çöplerin de ortaya savrulduğunu ifade ederek yetkilileri göreve davet etti.
 
“Yetkililer bizi başından savıyor”
Yağan yağmur ve YSE tarafından gelen pis suyun mahallelerinde bulunan kanaldan geçtiğini söyleyen Tahir Teymur, kanalda bulunan çöpler nedeniyle kanalın tıkandığını ve taştığını dile getirerek taşan suyun evlerinin önüne kadar geldiğini söyledi. Taşan su nedeniyle bahçedeki ekinlerinin de sular altında kaldığını söyleyen Teymur, “Evlerimiz su altında kalmış. Yetkilileri buraya bu halimizi görmeleri için davet ediyoruz. Her yağmur yağdığında çocuklarımız evin önünde biriken sudan dolayı dışarı çıkamıyor. Ekinimiz ve bahçemiz sular içinde kaldı. Belediyeden yetkililerden yardım bekliyoruz. Belediyeye gitmemize rağmen, yetkilere defalarca bu durumu izah etmemize rağmen hiç kimse bizimle ilgilenmiyor. Hepsi bizi başından savıyor. Devlet Su İşlerine gidiyoruz bizi belediyeye yönlendiriyorlar. Belediyeye gidiyoruz bizi Devlet Su İşlerine yönlendiriyorlar. Defalarca şikayet etmemize rağmen bu kanala bir çözüm bulamadılar. Kanalın ağzı küçük devamlı tıkanıyor. Bizler daha büyük çimento borular döşensin istiyoruz. En azından gelen su burada tıkanmasın göle doğru gitsin. Çocuklarımız bu pislik içinde oynuyorlar. Hepsi hastalanma riskiyle karşı karşıyadır” dedi.
 
“Yetkililer buna köklü bir çözüm bulsun”
Mahalle sakinlerinden Fazıl Koday ise yıllardır bu sıkıntıyı yaşadıklarını söyleyerek, “Taşan kanaldaki su bizim evlere geliyor. Buna bir çare bulunmadı. Sular kapımızın önüne geliyor, hatta tandır evimize kadar girdiği oluyor. Geçen gün tandır evine giren su nedeniyle ekmek pişiremedik. Gelen su bahçedeki ekinlerin üstüne geliyor. Bütün ekinlerimiz kuruyor. Zaten kanal pislik dolu. Çocuklar da bu sokaklarda daima oynuyor. Depremden sonra biriken atıklar da bu kanalla beraber geliyor. Kanalın içi çöp dolu. Yetkililer buna köklü bir çözüm bulsun istiyoruz” diye konuştu.
 
Kanalın yapılmaması halinde bu sıkıntıyı daima yaşayacaklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Refik Temur da yetkilileri göreve çağırdı. (Fırat Arslan - İLKHA)