MAHALLELİDEN YOLLARIN BOZUK VE ÇAMURLU OLMASINA TEPKİ

Van'ın Tuşba ilçesinde yollarının bozuk olmasına tepki gösteren mahalleli, yağışlı günlerde çamur deryasına dönen yolların onarımını istiyor.

VAN 19.04.2017 18:31:39 0
MAHALLELİDEN YOLLARIN BOZUK VE ÇAMURLU OLMASINA TEPKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, yolların bozuk olması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, duruma tepki gösterdiler.

Ayaz ve Ethemdede sokak'ta ikamet eden halk, yağışlı günlerde yolların gölü andırıp, çamur deryasına döndüğünü söyleyerek, Tuşba Belediyesi yetkililerini göreve davet ettiler. 
"ARTIK PERİŞAN OLDUK!"

Yağışlı havalardan sonra oluşan çamurdan dolayı evlerinden çıkamadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Abdulkerim Boğokşayan, "Yolumuz yağışın olduğu günlerde çavur oluyor. Pislik ve çamurdan dolayı evden çıkayımyoruz. Araçlar evimize gelemiyor. 

Çocuklarımız çamurlu yoldan dolayı okula gidemiyor ve dışarı çıkamıyorlar. 10 yıldır yolumuzun böyle olmasından evden çıkamıyoruz. En son sokak başına asfalt getirildi ama bizim sokağa gelmeden o şekilde bırakıldı. Bu sorundan dolayı Tuşba Belediyesi'ne şu ana kadar 2 dilekçe verdik. Geleceğiz dediler ama yine de gelen olmadı. Vatandaş olarak talebimiz bu yolumuza asfalt getirilmesidir. Çünkü artık perişan olduk." ifadelerini kullandı.

Yağmurdan dolayı sokağa çıkıp oyun oynayamadıklarını ve oku servisinin de çamurdan dolayı sokağa giremediğini dile getiren Enis Boğokşayan ise "Okul servisimiz eve kadar gelemiyor ve sokağın başında alıyor. Sevisimiz çukur ve çamurdan dolayı sokağa giremiyor. Yağmurlu havalarda ise servisimiz bazen hiç gelemiyor." diye konuştu.