Mahalle olan köylere belediyeler el atıyor

Van’ın Büyükşehir olması ile birlikte mahalle statüsü kazanan köylere belediyeler tarafından hizmet götürüyor. Bu kapsamda İpekyolu Belediyesi söz konusu mahallelere el attı.

VAN 27.11.2014 12:23:41 0
Mahalle olan köylere belediyeler el atıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Birçok mahalleye stabilize yol dolgusu yapan belediye, yolların geçiş noktalarına ise korige borular döşeyerek yolların çamur deryasına dönüşmesini engelliyor. 
İpekyolu Belediyesi,  ilçe sınırları içerisinde bulunan birçok noktaya hizmet götürerek, bölgede yaşanan yol ve ulaşım sıkıntılarını sıfır noktaya düşürme çabasını sürdürüyor.  Van’ın Büyükşehir olması ile birlikte mahalle statüsü kazanan köylere hizmet götüren İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Birimi,    Arçâk, (Erçek) Lîm, (Karakoç)  Aktaş, Xino  (Baklatepe)  mahallelerinde yol stabilize çalışmaları ve geçiş noktalarına  korige borular döşeyerek  köylüleri yıllardır yaşadıkları çamur deryası yollardan kurtarmayı hedefliyor. 
Fen işeri birimi ayrıca Zivanis (Karpuzalan) mahallesinde ise yeni stabilize alt yapı çalışmalarına başladı.  Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü, belirtilen köylerde daha önce hizmetin gitmemesi üzerine yolların çamur deryasına dönüştüğünü ifade ederek, belediye olarak  yurttaşların bu sıkıntılarını gidermek amacı ile  çalışmalarını hızlandırdıklarını açıkladı.
Mahalle statüsündeki köylerde yol çalışmalarının yanı sıra alt yapı faaliyetlerinin de birlikte yürütüldüğünü belirten Fen İşleri Müdürlüğü bir çok mahallede çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getirdiler.



Bölge Gazetesi Haber Merkezi