MAHALLE MUHTARI TARAFINDA TUŞBA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Tuşba Belediyesi’nin Mahallelerde başlattığı yol yapım ve onarım çalışmalarından dolayı mahalle muhtarları Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve Tuşba Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

VAN 21.06.2017 18:32:58 0
MAHALLE MUHTARI TARAFINDA TUŞBA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şemsibey Mahalle Muhtarı Nadir Aydoğmuş, Mahallesinde yapılan çalışmalardan dolayı Özgökçe’ye ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.
“Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmaları mahallemizde şu an devam ediyor. Gerçekten Tuşba Belediyesi çalışanları hizmet yapabilmek için çok gayretli”  ifadelerini kullanan Şemsibey Mahalle Muhtarı Nadir Aydoğmuş sözlerine şöyle devam etti, “Geçen sezon mahallemizin bir bölümüne parke kilit taşı yapılmıştı. Bu sezon diğer sokaklarımıza sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor. Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi hoca ve çalışanları ile çok iyi iletişimler içerisindeyiz. 

Hizmetleri yerinde ve zamanında alıyoruz. Malumunuz mahallemiz diğer mahallelere göre biraz kırsalda kalıyor. Allah Başkanımızdan razı olsun bu mahallemizde geçen sene çok güzel ve programlı sivrisinekle mücadele uygulaması gerçekleştirdi. Arıtma tesisine yakın olmamıza ve birçok yerde sivri sinek üreme ortamları varken sivrisinek ve sineklerden rahatsızlık sorunu yaşamadık. Gerçekten Belediyemiz Çevre temizliği ve çevre koruma konusunda çok hassas bir şekilde çalışıyor. Mahallemizde düzenli bir şekilde çöpler alındığı için etrafta çöp kalmıyor. Temizlik işlerinde görevli arkadaşlara ve yetkililerine çok teşekkür ederim” dedi

‘MAHALLEMDE YOLLARIN IFRAZ PROBLEMI VAR’

“Mahallemizde geçmiş yıllarda İmar ve İfraz uygulanmadığı için ve herkes kendi kafasına göre yerleştikleri için çarpık yapılaşma var.” ifadelerini kullanan Şemsibey Mahalle Muhtarı Nadir Aydoğmuş, “Mahallemizde Tuşba Belediyemiz yol yapmak istiyor; her zaman dile getirdiğimizden Başkanımız Fevzi Hoca her zaman ifrazlar gerçekleşirse Şemsibey Mahallesi başta olmak üzere hiçbir yerde asfaltsız yol bırakmayacağız diyor. Fakat vatandaşlarımız yol vermiyor. Belediye de haklı olarak asfaltlayacak yol bulamıyor. Mahallemizde bazı yolların sıkıntılarının devam etmesi mahalle sakinlerimizin ifraz ve terkinlerinin yapılmamasından kaynaklanıyor. Mahallemizde özellikle yolların, sokakların genişletilmesi, yol çalışması mahalle içinde şu ana kadar çok sıkıntılı olan yerlere el attılar. 

Öncellikle reglaj ve yeni yol açıldıktan sonra stabilize çalışmaları iki yıldır düzenli olarak yapıldı. Geçen sene ifraza ve imara uygun olan üç caddemiz vardı. Üçünü de hemen Sıcak Asfaltını yaptılar. Bu sezon mahallemizde ifraz sorunu olmayan yollarımız için Belediyemiz çalışmalarını başlattı. İfraz sorunu olmayan yollarımızı şu an asfaltlanıyor. ” ifadelerini kullandı.