MAĞDURLARA SUÇ DUYURUSU

'Hastanede yolsuzluk' davası ertelendi Van Özel Divan Hayat Hastanesi yönetiminin sahte evrak düzenleyerek yapılmayan ameliyatları yapılmış gibi göstererek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattığı gerekçesiyle Van 3. Ağır Cez

VAN 24.06.2015 13:43:11 0
MAĞDURLARA SUÇ DUYURUSU
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Adil HARMANCI

Van Adliye Sarayı'nda görülen duruşmaya mağdur avukatları Ersin Biricik, İbrahim Halil Kartal ile sanık avukatları katıldı. Yapılan duruşmada mağdur avukatları, asgari ücretle çalışan birilerinin büyük çaplı bir vurgunu planlayamayacaklarını, sanıklarla ilgili tüm evrakların dosyaya konularak incelenmesini ve olayın bu şekilde aydınlatılmasını istedi.

MAĞDURLARA SUÇ DUYURUSU

Sanık avukatları ise, dosyada mağdur ve tanık konumunda bulunan hastane çalışanları hakkında, sahte evrak düzenleyenlerin ve SGK'yı zarara uğratanların söz konusu hastane çalışanları olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme heyeti ise, Adli Tıp Kurumu'na gönderilen yazıların gelmesi için duruşmayı 29 Eylül tarihine erteledi.

DAVA SÜRECİ

Olay, 2009 yılında deşifre oldu. Bir hastane personeli sahte evrak karşılığı ameliyat yapılmış gibi gösterilerek, SGK'nin zarara uğratıldığı yönünde emniyeti bilgilendirmesi üzerine polis hastanede takip başlattı.

Polis, hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Tezcan, Başhekim ve aynı zamanda hastanenin ortağı olan Sedat Kavas, doktor Fatma Çalka ile yine hastanenin ortağı olan doktor Metin Türkyılmaz'ın ifadelerine başvurdu.

Polis, elde ettiği belgelerde ameliyat olduğu belirtilen 450 kişiye de ulaşarak ifadelerini aldı. İfadesi alınan 450 kişi ameliyat olmadığını belirtti.

TEM Van Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda soruşturma dosyaları Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilirken, şahıslar hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Evrakta sahtecilik" suçlarından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Davanın ilk duruşması ise 9 Aralık 2014 günü Van Adliye'sinde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı