Macaristan Heyetinden Tuşba Belediyesi'ne Ziyaret

Van’a gelen Türkiye-Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve beraberindeki Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nden bir grup işadamı Tuşba Belediyesi’ni ziyaret ettiler.

VAN 19.09.2014 19:13:05 0
Macaristan Heyetinden Tuşba Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye-Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın girişimleri ile önceki gün Van’a gelen Macar iş heyeti, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret ettiler. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin de hazır bulunduğu ziyarette Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Türkiye Bölümü Başkan Vekili Jozsef Kovach yıllardır Türkiye ile iş yapan bir tüccar olarak Van'a gelmediği için kendine kızdığını ifade etti.Tuşba’nın bir kültür ve turizm şehri olduğunu söyleyen Koyach, çok temiz olan bu kent ile işbirliği yapmak istediklerini ve Macaristan’da bir belediyesi ile ‘Kardeş şehir’ yapmak istediklerini kaydetti. Kovach, "Tuşba çok önemli bir merkez ve çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. İnşallah bundan sonra daha sık gelme fırsatı bulabiliriz. Macaristan Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen çok önemli bir partner. Türkiye'nin üyeliği geç kalınmış bir karar. Türkiye sahip olduğu potansiyelleri ile AB üyeliğini çoktan hak etmiş. Van'da bundan sonra yakından çalışacağımız illerden biri olacak" dedi.

 

‘HALKA HİZMETKAR OLMAK ADINA YOLA ÇIKTIK’

Macar iş heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Tuşba Belediye Başkanı  Fevzi Özgökçe ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı ‘AK Belediyeciliğin’ Türkiye’nin her tarafına yerleşerek bir dünya markası haline getirdiğini ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllice’nin Tuzla Belediyesi’nden geldiğini ve hizmetin yerelden yapıldığına inanan bir kişi olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, kendisinin de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Öğretim Üyeliği görevinden istifa ederek böyle bir görev ile halka hizmetkar olmak adına yola çıktığını söyledi. Başkan Özgökçe, “Halkımızın destekleriyle de kazandık ve hizmetkarlık etmeye başladık” dedi.

 ‘TUŞBA TÜM İNANÇLARIN BİRLİKTE YAŞAYABİLECEĞİ BİR KENT OLACAK’

Tuşba ile ilgi de konuklarına bilgi veren Başkan Fevzi Özgökçe, Van’ın Tuşba 

ismi
 ile Urartulara başkentlik yapmış bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Yüzölçümünün büyük bir bölümü sahil olmak üzere bir turizm kenti, üniversiteyi bünyesinde barındırmasıyla bir üniversite kenti, sanayi siteleri ve Sanayi Bölgesi’ni barındırmasıyla bir sanayi kenti ve çok büyük bir bölümü tarım arazisi olması ile bir tarım kenti, bir kültür kenti ve inanıyoruz ki bu tür ziyaretlerle de insanlarımızın tüm inançların birlikte yaşanabileceği mükemmel bir kent haline gelecektir” ifadelerini kullandı.  

 ‘TUŞBA’NIN GELECEĞİNİ TÜM KESİMLERİN KATILIMIYLA İNŞA EDECEĞİZ’

Yeni kurulan bir belediye olmalarına rağmen ‘Tuşba’nın Geleceği’ sloganı ile ‘İnsan, Ekoloji, Medeniyet ve Demokrasi’ adı altında bir çalıştay düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Özgökçe, “Bu çerçevede toplumun herkesimde insanlarla fikir alış verişinde bulunarak 5 yıllık bir süreçte nasıl bir kent istiyoruz, nasıl bir Tuşba bekliyoruz, Tuşba’nın geleceğini bütün akademik, sivil toplum örgütleri, kamu yetkilileri açıkçası kim varsa onlarla konuşarak ona göre bir stratejik plan geliştirmeyi planlıyoruz. Bu ayın 22-23 tarihlerinde yapacağımız bu çalıştaya burada olsaydınız şerefle sizleri de davet ederdik” şeklinde konuştu.

 ‘KERVANIN ÖN SIRALARINDA YER ALIN’

Van’ın bir medeniyetler, özgürlüklerin, barışın ve kardeşliğin kenti olduğunun altını da çizen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Son dönemde hükümetimizin yaptığı yasal düzenlemelerle bu etkinlikleri daha iyi görüyoruz. Bunun için tüm yatırımcılarımızı, işadamlarımızı, Macaristan’dan, İstanbul’dan ve İran’dan nerden gelirlerse gelsinler diyoruz ki bin 700 metrede deniz kenarında böyle bir şehir bulamayacaksınız. Onun için onlara acele edip bu kervanın ön sıralarında yer alın diyoruz”

Özgökçe, başta Budapeşte olmak üzere Macaristan’ın her hangi bir kenti ile ‘Kardeş şehir’ olmak istediklerini de vurguladı.  

Vansesi Haber Merkezi