Macar iş heyetinden Van TSO'ya ziyaret

Türkiye - Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın girişimleri ile Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinin işbirliği ile bir gurup Macar işadamı Van'a geldi.

VAN 18.09.2014 17:09:06 0
Macar iş heyetinden Van TSO
Tarih: 01.01.0001 00:00

Önceki gün Van’a gelen Macar İş Heyeti Van TSO’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ticaret ve ekonominin bir araya gelerek gelişebileceğini söyledi.

 

Başkan Takva, “Odamız üyeleri ile Macar İş heyetinin buluşması yeni fikirlerin buluşmasını sağlayacaktır. Van çok önemli bir buluşma ve çekim merkezidir. Türkiye Avrupa ile rekabet etmekten ziyade, doğusundaki ülkelerle rekabet etme üstünlüğü yakalayabilir. Bu da batılı dostlarımız için önemli bir yatırım alanı demektir. Buradan İran, Irak, Türki Cumhuriyetlere açılmak isteyen işadamları ile yeni yatırımlar yapabiliriz. Van’ın bu konumu çok iyi değerlendirilebilir.” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye AB üyeliğini çoktan hak etti”
Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Türkiye Bölümü Başkan Vekili Jozsef Kovach ise yıllardır Türkiye’de iş yapan bir tüccar olarak Van’a gelmediği için kendisine kızdığını belirterek, “Van çok önemli bir merkez ve çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. Bundan sonra daha sık gelme fırsatı bulabiliriz. Macaristan Türkiye’nin AB Üyeliğini destekleyen çok önemli bir partner. Türkiye’nin üyeliği geç kalınmış bir karar. Türkiye sahip olduğu potansiyelleri ile AB Üyeliğini çoktan hak etmiş. Ancak biz Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği olarak Türkiye’de birkaç şehirle ortaklıklar yapmaktayız. İstanbul, Denizli, Bursa, Van’da bundan sonra yakından çalışacağımız illerden biri olacaktır.” ifadesini kullandı.

 

Türkiye Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise Macaristan Avrupa’nın en çok yatırım alan ülkelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Bu nedenle sürekli büyüyen ve ekonomik olarak kalkınan bir ülkedir. Biz konsolosluk olarak Türkiye ile yakın işbirlikleri geliştiriyoruz. Önceki hafta Kayseri’deydik. Bu hafta Van’dayız. Van TSO Başkanı Necdet Takva ile yapmış olduğumuz çalışmalar yeni başlıyor. İnşallah yakın bir tarihte işbirliğimiz daha da artacaktır.” dedi.

 

İki heyet, inşaat, tarım-hayvancılık, turizm, çevre makine ekipmanları sektörleri yuvarlak masa çalıştayında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. İki heyet arasında tüm görüşmeler kayıt altına alınırken, karşılıklı ziyaretlerin yapılması kararı alındı.