M. Latif Şener'in kızı babasını anlattı

6-8 Ekim olaylarının hemen ardından evine giderken PKK'liler tarafından ensesinden vurularak katledilen M.Latif Şener'in kızı ilk defa konuştu.

VAN 26.02.2015 19:09:26 0
M. Latif Şener
Tarih: 01.01.0001 00:00
İslami kimliği ile bilinen M.Latif Şener, iş çıkışı Tuşba ilçesi Yalı Mahallesinde bulunan evine giderken yolda PKK'liler tarafından katledilmişti. 6-8 Ekim saldırılarının hemen ardından katledilen Şener, birçok defa da PKK'nin tehditlerine maruz kaldığı belirtilmişti.

M. Latif Şener'in kızı Atika Uçar, yaşanan o acı günden sonra ilk defa İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşarak, babasının kayıtsız şartsız hâkimiyet Allah'ındır dediği için, Rabbini çok sevdiği, Kur'an-ı Kerim'i çokça okuduğu ve Peygamber denilince oturup çocuk gibi ağladığı için şehit edildiğini söyledi.

“Ben Müslüman'ım örtümü açamam”

Babasının şahadet anını anlatan Atika Uçar, “Babam o gün 15 dakika gecikmişti. Namaz kılıp sofrayı hazırlayacaktım. Ama babam gelsin de sonra deyip, beklemeye başladım.  Sonra babamın yolda düştüğü haberi geldi. Babamın düştüğü yere doğru koştum. Daha yanına varmadan uzaktan gördüm ve içimden bir ses Münafıkların bir şey yaptığını söyledi. Babamın başını yerden kaldırıp nabzına baktım nabzı atmıyordu. Ensesindeki damarların elimde hızlı bir şekilde attığını fark ettim ki ellerim kanla doldu. Etrafta kanın geldiği yere bastırmak için bir şeyler aradım. Örtümü açıp kanı durdurmayı düşündüm. Hayır dedim kendi kendime, ben Müslüman'ım örtümü açamam!” ifadelerini kullandı.

“Babam bize hiçbir zaman kızım demezdi, hep oğlum derdi”

Babasının son anlarını anlatmaya devam eden Uçar, “Gözleri açıktı, konuşacak gibiydi o anda bile bana, korkma oğlum bir şeyim yok demesini bekledim. Babam bize hiçbir zaman kızım demezdi, hep oğlum derdi. O gün babamın başını kaldırdığım zaman kuş kadar hafifti, elleri ise pamuk gibiydi. Kıbleye dönük düşmüştü, gözleri kıbleye bakıyordu. O namaz aşığı babam, akşam namazını kılmamıştı çünkü…” dedi.

“Babam İslam dininin hâkim olması için İslam'a kurban oldu. Bu çok mu?” 

Şener'in Kızı; “Hastaneye kadar Rabbim babamı almasın diye yalvara yaIvara dua ettim.  Hastanedeyken yanlış dua ettiğimi anlamıştım. Bu defa Rabbim babam için hangisi hayırlıysa onu nasip et,  şeklinde dua etmeye başladım. Amcalarımın, ağabeylerimin çocuk gibi ağladıklarını görünce,  kimse bana baban öldü demesin diye yüzümü duvara döndüm. Ne zaman ki babamı sedyenin üzerinde yüzü beyaz çarşaf ile örtündüğünü gördüm.  Dünya benim için bitti.  Allah şahidim olsun ki, o gün kalbim ruhum tekrar tekrar sahibine iman etti ve Allah'a daha çok teslim oldum. Babamız bizim için bir dünyaydı. Babam İslam dininin hâkim olması için İslam'a kurban oldu, bu çok mu?  Vallahi, Billahi de çok değil, o mükemmel İslam dinine kim kurban olmak istemez.” şeklinde konuştu.

“Biz ezeli ve ebedi olan Allah'a iman ettik”

Kâfirlerin kendilerini asla korkutamayacağını ve İslam dininden uzaklaştıramayacağını ifaden eden Uçar, son olarak şunları ifade etti: “Kâfirler öldürdük diye sevinmesinler.  Biz ezeli ve ebedi olan Allaha iman ettik. Bizim asla susacağımızı, korkacağımızı ve köşemize çekileceğimizi zannetmeyin.  Küfre boyun eğeceğimizi de sanmayın.  Muhammed öldürüldü, Muhammed'in çocukları daha ölmedi.”