Lig temizlenene kadar Ülker'den destek yok

VAN'IN DA ADI GEÇİYOR...

VAN 8.09.2013 17:38:10 0
Lig temizlenene kadar Ülker
Tarih: 01.01.0001 00:00


Lig temizlenene kadar Ülker'den destek yok

Türk futbolunun dev sponsoru Ülker, futbol temizlenip eski itibarına kavuşana kadar destek vermeyecek.

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, şike olayları sebebiyle artık takım sponsorluğu yapmayacaklarını ifade etti. Ülker, futbol temizlenip eski itibarına kavuşana kadar sadece altyapılara destek vereceklerini vurguladı. Murat Ülker ayrıca merak edilen bir soruya da cevap vererek, Fenerbahçe başkanlığının gündemde olmadığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük gıda markalarından Ülker, geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirmek için kurduğu futbol köylerine yılda 27 milyon lira yatırım yapıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirilen ortak proje kapsamında ilki 2007'de Van'da açılan futbol köyleri, halen 10 ilde faaliyet gösteriyor. Proje kapsamında şu ana kadar 250 bin çocuğa futbol ve kişisel gelişim eğitimi verildi.

2015'e kadar sözleşme

Nevşehir'deki köyü ziyaret eden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grubun bundan sonraki bütün sponsorluklarını, federasyonla birlikte gençlere yönelik yapacağını söyledi. "Şike işi iyi olmadı ve iyi de yönetilemedi" tespitini yapan Ülker, bu sebeple profesyonel futboldaki sponsorluklarını sonlandıracaklarını vurguladı.

Bugün'ün haberine göre Ülker şunları söyledi: "Takım sponsorluklarından vazgeçiyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray ile 2015 yılına kadar sözleşmemiz var. İki takıma sponsorluğumuz sözleşme süresince devam edecek. Beşiktaş ve Trabzon ile sözleşmemiz zaten bitti. Trabzon ile reklam anlaşması yaptık, Beşiktaş ile de aynı anlaşmayı yapacağız."

Düzelirse devam ederiz

Murat Ülker, takım sponsorluğuna geri dönme ihtimalinin sorulması üzerine, bunun futboldaki gelişmelere bağlı olduğunu ifade etti. Ülker, "2015'e kadar futbol kulüp yönetimleri bu kötü gidişi düzeltirlerse, futbol eski itibarına kavuşursa desteklemeye devam ederiz. Bu ortamda neyi destekleyeceğiz" dedi. Ülker, bu kararın sadece futbol için geçerli olduğunu, diğer branşları kapsamadığını da kaydetti.

‘Başkanlık gündemimde yok'

Fenerbahçeliliğiyle ile bilinen Murat Ülker'in Sarı-Lacivertli kulübe başkan adayı olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Sarı-Lacivertli kulübe verdiği destekle Fenerbahçe camiasının sevilen işadamları arasında yer alan Murat Ülker, kulübe başkan olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını vurguladı. Murat Ülker, "Gündemimde sadece Fenerbahçe değil başka bir yerede de başkan olmak yok, ille bir yere başkan olmamda gerekmiyor." ifadelerini kullanarak bu konuda düşüncesini açıklamış oldu.

Diasa'da ciroyu yüzde 50 artırdık

Öte yandan Ülker, Diasa'yı satın aldıktan sonra satışların yüzde 50 oranında arttığını söyledi. Satış rakamlarının yükselmesinin altında yaptıkları satış stratejisi değişikliğinin olduğunu belirten Murat Ülker, öncelik olarak mağazaların iç konseptinde yenilik yaptıklarını kaydetti. Mağazalarda görsellik olarak değişikliğe gittiklerini belirten Ülker, "Mağaza ve raf renklerinde, aydınlatmada değişiklik yaptık. Satılan ürünlerde de çeşitlilik yaparak eskiden bildiğiniz, güvendiğiniz markaları raflara yerleştirdik. Ürün adedinde artış yapmamamıza rağmen doğru ürün gamını müşteriye sunduk." dedi. Mağazaların müşteriye yakın yerlerde olmasına dikkat ettiklerini belirten Ülker, makul fiyat üzerinden ürün satmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.