KYK İl Müdürlüğü’nden istişare toplantısı…

Kredi Yurtlar Kurumu Van İl Müdürlüğü tarafından aylık personel istişare toplantısı düzenledi.

VAN 25.09.2016 18:25:10 0
KYK İl Müdürlüğü’nden istişare toplantısı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Cemil Ceylan

     Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü aylık personel istişare toplantısına, Van İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp, HAK-İŞ Konfederasyona bağlı Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Yurt Müdürleri ve birçok personel Katıldı.


       Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi YYÜ Öğrenci Yurt Müdürlüğünde Toplantının yapılacağı salon girişinde 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı. KYK Van İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp, Hak İş Konfederasyona bağlı Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ve Yurt Müdürleri sergiyi gezdi. Daha sonra toplantı salonuna geçen heyet önemli açıklamalarda bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.


      YURTLARDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI”
    KYK Van İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp yapılan hizmetlere değinerek; “Özellikle son 10 günde Melikşah Yurdumuz, Ayşe Sıdıka Amine Hatun ve Ümmü Eymen yurdumuzda belki de yılların sorunu olan bir mantolama sistemiyle, pencereleriyle alüminyum olup tamiratı maliyetini geçecek şekilde bir takım sorunlar vardı. Bizler ilk defa her ayrıntıyı şeffaf bir şekilde hesaplayarak hesap verebilir olduğumuzu her zaman dile getiriyoruz. Eski parayla 4 milyonluk bir ihalemiz vardı. Biz Van Esnafına 26 kişiye davetiye göndererek, ilk defa Yurt- Kur olarak hem Van da ki YURTKUR’un imajı açısından, hem Kurumumuzun imajın açısında 26 tane şirkete davetiye gönderildi. Eski parayla ihale bedeli 4 milyon olan iş yapılan ihale sonucunda 2.5 milyona gitti. Büyük bir kırımla yani yaklaşık %44 civarı bir kırımla gitti. 1.5 Trilyon kurumumuz ve devletimiz karda kaldı” dedi.


      Yapılan işlerde şart koşulduğunu dile getiren Özalp; “120 cm’lik bir mantolamada şartımız vardı. Müteahhitle Allah razı olsun kendilerinde 150 cm’lik malzeme getirdi kullandı. Ek bir ücret talep etmedi. Elbette her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır. Bizler de aynı şekilde özveriyle çalışarak, özellikle temizlikçi arkadaşların çok büyük emeği geçti. Yanı bu inşaat alanında en büyük başarıyı temizlikçi arkadaşların emeği geçtiğine inanıyorum. Arkadaşlar zaman zaman 1-2 veya 3 saat fazla çalışmışlardır. Biz de bunu göz önünde bulundurarak yeri geldiğinde jest yapacağız” dedi.


      Ardından söz alan, HAK-İŞ Konfederasyona bağlı Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu; “Yıllardır sizlerle beraber çalışıyoruz. Ama geçmişte hiç bir İl Müdürüyle biz böyle bir toplantıya katılmamıştık. Müdürümüze çok teşekkür ediyorum, hakikaten ilgilidir. Yani biz çalışanlar olarak sizin adınıza burada da Sayım Müdürümüze ve Yurt Müdürlerimize şunu özellikle belirtmek istiyoruz. Çalışma konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Bize verilen işleri bugüne kadar herkes hakkıyla yerine getirdi. Bizim çalışanlar olarak en büyük isteğimiz ve beklentimiz, Müdürlerimiz, amirlerimiz tarafından kale alınmak ve çalışanlarımız karşılığını olarak kale alınarak takdir edilmektir. Biz bu dönemde bunu görmeye başladık. Bu anlamda bütün Müdürlerimize teşekkür ederim” dedi.


      Yapılan konuşmaların ardından, KYK Van İl Müdürü ve beraberindeki heyet Yurt Müdürleri ile kız ve erkek öğrenci yemekhanelerini dolaşarak, öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.
      Daha sonra inşaat alanına geçen heyet, çeşitli incelemelerde bulundu.