Kuyumcular: Altın bozan çok, alan az

Dolar fiyatındaki yükseliş altın piyasasına da etki ediyor. Kuyumcular, altın fiyatının yükselmesinden dolayı, bu aralar altın almaktan çok bozdurmaya gelenlerin olduğunu söyledi.

VAN 10.08.2018 13:01:53 0
Kuyumcular: Altın bozan çok, alan az
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Satıştan çok altın bozdurmaya gelen müşterilerin olduğunu belirten kuyumcu esnafı, altın bozdurmada yaşanan yoğunluğun bir sebebinin de bedelli askerlik için başvuran vatandaşların, bu ücreti temin etmek için altınları bozdurmasına bağlıyor.

 

“FİYATLAR HER GÜN DEĞİŞİYOR”

Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez; “Doların sürekli yükselmesi altını da tetikliyor ve yükselmesine sebep oluyor. Bu da piyasaları olumsuz yönde etkiliyor” dedi. Ölmez, şöyle devam etti; “Malum düğün sezonu olduğundan dolayı altın ihtiyacını karşılamaya gelenler büyük bir şokla karşılaşıyor. Çünkü altın fiyatları her gün değişiyor ve yükseliyor. Örneğin 20 bin lira değerinde olan bir altın ertesi gün 21 bin liraya çıkıyor, bir sonraki gün 22 bin lira oluyor. Halk altın fiyatlarındaki yükseliş ve inişlere alıştı, artık yerinde durmasını istiyor. Bu konuda bir standartın oluşmasını arzu ediyoruz. Yani altın fiyatlarının artık belli bir seviyede sabitlenmesini ümit ediyoruz. Fiyatlar sürekli değişiyor, ancak düğün sezonu olduğu için düğün sahipleri altın almak durumunda. Yine düğünlerde hediye takmak için altın alışverişi yapılıyor. Bunun yanında ödemeleri olanlar altın bozdurmaya geliyor ve son zamanlarda ise bedeli askerlik için çok altın bozdurmaya gelenler oluyor.”

 

“BOZAN ÇOK, ALAN AZ”

Altın satışlarında düşüş yaşandığını ifade eden Ölmez, son olarak şunları söyledi; “Eskisi gibi altın satışı maalesef gerçekleşmiyor, satışlarda azalma görülüyor. Düğün sahipleri mecburen altın almaya devam ediyorlar ama eskisi gibi değil. Örneğin 5 bilezik yerine 3 bilezik alıyorlar, 10 tam altın yerine 5 tane alıyorlar. Altın satışlarından çok, geri dönüşüm var. Altın fiyatları yükselmişken bozdurayım diyenler var, ödemesi olduğu için ya da bedelli askerlik ücretini temin etmek için altın bozduranlar var. Altın fiyatları düşük olduğu zaman işlerimiz daha hareketli oluyor. Bizdeki altın piyasası şuanda bu şekilde devam ediyor.” 
Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi