Kütüphane Haftası kutlandı

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından, “53. Kütüphane Haftası Etkinlikleri” kapsamında bir kutlama gerçekleştirildi.

VAN 29.03.2017 10:38:42 0
Kütüphane Haftası kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen etkinliğe vali yardımcıları, bazı kurum amirleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

VAN’DAKİ KÜLTÜREL ZENGİNLİK

Etkinliğin açılışında konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Faysal İnan, Van’da, “Fekiyê Teyran ve Seyit Ahmet Arvasi gibi bilim insanlarının gençlerin yetişmesindeki katkısı olduğunu” ifade etti.

Van’da, önemli ölçüde bir kültürel zenginliğin olduğuna işaret eden İnan, “Bizler Van’daki kültürel zenginliğin farkındayız ve buna önem vermekteyiz. Kütüphanemiz, sürekli zenginleşen çehresiyle her türlü hizmeti vermektedir. Kütüphanemize desteklerinden dolayı sayın valimize ve tüm katkısı olanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“VAN, AÇIKHAVA KÜTÜPHANESİ GİBİ”

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlü Muzaffer Aktuğ da, yaptığı konuşmada, Urartu medeniyetinin önemine ve etkisine dikkat çekti.

Van’ı, “Açıkhava kütüphanesi” olarak niteleyen Aktuğ, “Van, uzun süre hüküm sürmüş olan Urartu medeniyetinin bırakmış olduğu kitabeler sayesinde adeta bir açık hava kütüphanesi olarak nitelendirilebilir.” dedi.  

OKUMANIN ÖNEMİ

Depremden sonraki kütüphane çalışmalarından ve okumanın öneminden söz eden Aktuğ, şunları söyledi:

“Deprem nedeniyle galeri salonumuza naklettiğimiz il halk kütüphanemiz sürekli zenginleşmekte ve kendini geliştirmektedir. 34 bin civarında olan kitap sayımızı yıl sonunda 40 bine çıkarmayı hedef edindik. Şu an proje aşamasında olan kültür merkezimiz içerisinde yer alan il halk kütüphanemizde de insanımıza layık olacağı hizmeti götürme gayreti içinde olacağız. Amacımız bu kentte yaşayan her bireyin kitapla arasındaki fiziki engelleri ortadan kaldırarak herkesi kütüphane hizmetlerinden eşit şekilde yararlandırmaktır. Okumak özgürlüktür, okumak yaşamaktır. Okumak gelişmektir. Okumak, yarınlara güvenle bakmaktır. Kitaplar geleceğin ışıklı bir yoludur. Kitaplar yükselişin kanadıdır. Çok okuyan çok bilir, okuyanın alnı gibi yarını ak olur. Bilginin ışığında bir geleceği temenni ediyorum.”

YAZARLARDAN SUNUM

Konuşmaların ardından  Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ile Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri eğitimci-yazar Dursunali Taşçı hafta nedeniyle bir sunum gerçekleştirdi. Yazarlar, salonda bulunan öğrencilere daha çok okumalarını önerdi. Sunumun ardından yazarlara ve kütüphaneden en çok ödünç kitap alan üç kişiye ve Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Kurumunun kütüphanesine katkının anısına cezaevi temsilcisine plaket ve hediyeler verildi.

Etkinlik, Van Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik dinletisi ile son buldu.

 Haber: Adil HARMANCI