KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR

OHAL'i kapsayan Kanun Hükmünde Kararname ile Diyarbakır’da FETÖ ve PKK’nin mağdur ettiği STK’lardan ŞURA-DER’in kapatılması, ‘Kurunun yanında yaşta yanıyor’ yorumlarını beraberinde getirdi.

VAN 24.07.2016 01:00:47 0
KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Olağanüstü Hali kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 35 sağlık kurumu, bin 43 özel öğretim kurumu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika ve 15 vakıf yükseköğretim kapatıldı. Ancak, kapatılan dernekler arasında FETÖ ve PKK’nin mağdur ettiği bazı derneklerin de olması dikkat çekti.

Yaptığı İslami faaliyetler ile daha önce PKK’nin ve FETÖ mensuplarının hedefi olan, Diyarbakır Toplumsal Dayanışma Hizmet ve Şura Derneği (ŞURA-DER) de yayımlanan kararname ile kapatılan dernekler arasında yer alması tepkilere neden oldu.

Sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini dile getiren kullanıcılar, üye ve gönüllülerinin darbe girişimine ilk anda karşı çıkarak meydanlara inen bir derneğin kapatılmasına bir anlam veremedikleri söyledi.

Diyarbakır’da yüzbinlerin peygamber aşkıyla meydana indiği programları organize eden Peygamber Sevdalıları Platformu, Tesettüre Çağrı Platformu (Tes-Çağ) ile Özgür Kudüs Platformuna üye olan ŞURA-DER’in kapatılması ‘Kurunun yanında yaşta yandı’ endişesine neden olurken, karanlık yapı ve provokatörlerin iş başında olduğu yorumlarını da beraberinde getirdi.

Halkın geleceği, özellikle mağdur ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için eğitim ve sosyal faaliyetlerinde bulunan ŞURA-DER, aynı zamanda bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle muhacir konumuna düşen halka, ‘Sur’daki muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyası kapsamında yardım yapıyordu.

Haklıyla haksızın ayırt edilmesinde güvensizliğin oluşmasına neden olan bu uygulama ile İslami bir STK’nın kapatılması, ‘Acaba cadı avı mı başladı’ sorusunu da akıllara getirdi.

 

Darbecilerle mücadelede eden e PKK-FETÖ’nün mağdur ettiği derneklerin kapatılması, devlet içindeki bazı karanlık güçlerin bir takım planlar içerisinde olduğunu ve OHAL’den faydalanarak bunu şimdiden faaliyete soktuğu yorumlarına neden oluyor.  (Yunus Sırat, M. Hüseyin Temel- İLKHA)