KURUMSAL KİMLİK

Van'ın Erciş İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin, göreve başladıktan sonra mahallelerin sorunlarını tespit ettiklerini belirterek, 'Bu mahallerin bir kimliği çıkartıldı, kimlikte şimdi ne var, ama aslında olması gereken nedir, bu da

VAN 4.03.2015 10:08:32 0
KURUMSAL KİMLİK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'da 2011 yılında meydana gelen deprem en fazla Erciş ilçesini etkiledi. 477 kişinin yaşamını yitirdiği ilçe merkezinde, birçok bina kullanılamaz duruma geldi.

Yapılaşma anlamında ilçe belli oranda depremin etkilerini atlatmış görünüyor. Ancak bazı kurumların yanı sıra ilçe belediyesi de halen prefabrikte hizmet veriyor.

Depremin halen olumsuz psikolojik ve ekonomik etkisi altında bulunan ilçede belediye, sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor.

KURUMSAL KİMLİK

Gazetemize konuşan Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin, şartları zorlayarak en verimli biçimde halka hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

İlk başta kurumsallaşmayı hedeflediklerini belirten Keskin, şöyle dedi:

"Musa Anter'in 'sıfıra getirdik' sözü var. Biz de her şeyi önce sıfıra getirmeye çalıştık. Özellikle belediyeyi kurumsal bir kimliğe büründürmek için çok zaman harcadık. İlk amacımız buydu. Bizim Erciş'in bir görünürde enkazı var, bir de halka yansımayan, görünmeyen enkazı var. Halka yansımayan enkazı da biz geriye dönük 5 yıllık bir belge istediğimizde bulamıyoruz."

KİMLİK TESPİTİ

Büyükşehir olduktan sonra mahalle statüsü alan tüm köyleri tek tek dolaşarak buraların sorunlarını tespit ettiklerini anlatan Keskin, şöyle devam etti:

"İkincisi; Erciş'in içindeki çalışmalar... Mahallelerdeki eksikleri tespit çalışmaları yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Su, yol, kaldırım, kanalizasyon gibi rutin çalışmalar zaten yapılıyor. Ama öte yandan Erciş'in ihtiyaçları, elzem olanlar, bugüne kadar yapılmayan çalışmalar, bununla ilgili olarak biz seçimden sonra ilçenin 85 mahallesini dolaştık. Altyapı çalışmasından, taziye evine, ondan yaylaya varana kadar bu mahallelerin bir kimliği çıkartıldı. Kimlikte şimdi ne var, ama aslında olması gereken nedir, bunlar da çıkartıldı."

KADINLARA ANLATILACAK

Proje ve çalışmalara ilişkin ilk önce kadınlara izahat yapılacağını ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Bunun dışında belediye çalışması olarak yapacağımız plan ve projelerimizi yaptık, bu plan ve projelerimizi ilk önce Erciş'in kadınlarına tanıtıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantıda kadınlarımıza projelerimizi anlatacağız. Slayt gösterisi ile 'ey kadınlarımız bizim çalışmalarımız bunlardır' diye anlatacağız. Onların görüş ve önerilerini, eleştirilerini alacağız, daha iyisini yapmak için ciddi bir çaba içinde olacağız."

PROJELER

Belediye olarak önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri projeleri olduğunu da söyleyen Keskin, bu konuda da şu bilgileri verdi:

"Kasaplar ve peynirciler için üstü kapalı son derece modern bir Pazar ortaya çıkarıyoruz. Bir adet engelli parkı yapıyoruz. Güneş panelleri ile belediyenin elektrik ihtiyacını karşılayan bir projemiz var. Bu arada hizmet binamızı yaptık, onun da eksiklerini tamamlayıp binamıza geçeceğiz. Tarımsal alanda da belediye olarak üretimi teşvik eden çalışmalarımız olacak."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı