Kurukcu’dan, OSB ve ESOB’a ziyaret…

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve beraberindeki İl yönetimi, Van’ın önemli iki sivil toplum kuruluşu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (VESOB) bir ziyaret gerçekleştirdi.

VAN 14.02.2016 17:14:53 0
Kurukcu’dan, OSB ve ESOB’a ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Yapılan ziyaretler kapsamında Van ekonomisinin bel kemiği olan OSB’de başkan Şemsettin Bozkurt’la bir araya gelen CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van’ın öncelikli sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.
     Sözlerine kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetle başlayan Bozkurt dövizdeki dalgalanmaların esnafı zarara uğrattığını, çoğu esnafın çektiği krediyi ödeyemediğini, bölgenin hammadde üreten illere uzak olmasının taşıma maliyetini önemli ölçüde arttırdığı ve böylelikle diğer illerin OSB’lerinden geride kaldıklarını ve bunlarla rekabetin bu anlamda güç olduğunu kaydetti.
    Kurukcu daha sonra ESOB Başkanı Muhittin Aydemir’le bir araya gelerek özellikle esnaf odaklı sıkıntıların nasıl çözülebileceği konuları üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nün sahada oluşunu, olayları ve Van gündemini yakından takip edişini memnuniyet verici olarak değerlendiren Aydemir;  Van esnafının kredi ödemelerinde ciddi manada zorluk yaşayacağını ve bu yüzden Van esnafının zorlu bir süreçten geçeceğini kaydetti.
 
    “Van’ın sorunlarını gündeme taşıyacağız”
    CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu gerektiği yerde siyasi kimliğiyle gerektiği yerde bir Vanlı olarak, bir insan olarak sorunları takip edeceklerini Van’da olup biten tüm sorunları not alacaklarını gerekirse bu sorunları meclis gündemine taşıyacaklarını vurguladı.
    Van’ın çok acil çözülmesi gereken birçok probleminin olduğunu söyleyen Kurukcu özellikle esnafların ciddi manada zorluklar yaşadığını esnafların içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarılması gerektiğini, esnafı sıkıntıda olan bir ilin kalkınmasının mümkün olmayacağını kaydetti.
    CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu bir taraftan Van ve sorunları ile ilgilenirken öte taraftan partimizi yanlış anlatan zihniyetlerle uğraşıyoruz.
   Kurukcu, partisinin Van'da bazı aşiret ve kalabalık aileler tarafından yanlış anlatıldığını söyleyerek “Partimizin halkçı ve ilkelerinden ödün vermeyen yaklaşım ve toplumsal çalışmalarını vatandaşlarımıza anlatmak için yola çıktık. Bunu da önce eğitim seviyemizin yüksek olduğu mahallelerimizde dile getirerek sivil toplum kuruluşları ve derneklerimizin de içinde bulunduğu çalışma gruplarıyla diğer kırsal alanlara taşıyarak Cumhuriyet Halk partimizin halkımıza sunduğu insanca yaşam koşulları ve politikalarını anlatacağız” dedi.
     Ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; Van’ın içinden çıkılamaz birçok sorun ve sıkıntıların olduğunu elbette biliyoruz. Ancak şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki sorunları bilmekle kalmayıp çözümü noktasında adeta ‘Takipçi’ olacaklarını söyledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi