Kurukcu’dan, Eğitim-Sen’e ziyaret…

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, OHAL süreci kapsamında açığa alınan Eğitim Sen’e bağlı öğretmenlerin durumunu görüşmek üzere Eğitim SEN Van Şube başkanlığını ziyaret etti.

VAN 29.09.2016 17:13:10 0
Kurukcu’dan, Eğitim-Sen’e ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Kamuda yapılan kıyımın boyutunun genişlediğini ifade eden Kurukcu; açığa alınma ve ihraç edilmelerin yalnızca cemaatle sınırlı kalmadığını sol görüşlülerin de ihraç edildiğini ve bu durumdan endişe duyduklarını ifade etti.

   Kurukcu, “Hükümetin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbecilerle mücadele adı altında ilan ettiği OHAL, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK), birçok farklı kesimlerin içinde olduğu kamu çalışanlarının kitlesel olarak açığa alma ve ihraç edilmelerine yönelik uygulamaları, sendikal hakları ve iş güvencesini ortadan kaldırmıştır. On binlerce kamu emekçisi Anayasaya ve Uluslararası sözleşmelere aykırı, hukuksuz mağdur edilmiş ve bu haksız uygulamaların devam edeceği görüşü yerleşmiştir” dedi.

   Kurukcu açıklamasında KHK'ların OHAL süresince sadece güvenliği sağlamak için çıkarılabileceğini söyleyerek bunun dışındaki tüm uygulamaların hukuk dışı alana zemin oluşturmak olduğunu vurgulayarak, “Haksızlığa uğramış tüm çalışanlar adına hukukun uygulanmasını istiyoruz. Hukuk bir gün herkese gerekecektir. Hukuki bir süreçten geçmeden yapılan ihraçlar kabul edilemez. Bu nedenle acil demokrasi talebimizi yineliyoruz” şeklinde konuştu.

     Van genelinde FETÖ davasından 400; Eğitim SEN den ise 738 öğretmenin açığa alınması ya da ihraç edilmesiyle Van’da ciddi bir öğretmen boşluğunun da olduğunu savunan Kurukcu; son olarak; FETÖ davasında suçlu ile suçsuzu Eğitim Sen davasında ise tüm mağdurların mağduriyetini giderme anlamında girişimlerinin bulunduğunu söyledi.