Kurukcu, yeniden aday…

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez MYK üyeleri ile yaptığı istişareler sonucu yeniden CHP Van İl başkanlığına aday olacağını açıkladı.

VAN 16.11.2017 20:26:55 0
Kurukcu, yeniden aday…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Teşkilatı kongreler takvimini açıkladı.
   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 23 Aralık 2015 tarihinde CHP Van il olağan kongresiyle il başkanlığına seçildiğini söyleyerek, "Görev süremiz içerisinde 16 Nisan Referandumu gibi önemli ve kritik bir süreci geride bıraktık. Bu süreci teşkilatlarımızla göstermiş olduğumuz yoğun ve programlı çalışmalar neticesinde alnımızın akıyla tamamladık. Genel merkezimize ayrıca rapor ettiğimiz bu sürece ilişkin tüm detayları tek tek anlattık. Yine göreve gelir gelmez ilimizde hatta bölgemizde bir ilk sayılabilecek bir organizasyona imza atarak genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere MYK ve Parti meclisimizin büyük çoğunluğunun belediye başkanlarımız ve 81 ilin il başkanlarının katılımıyla Van'ımızda il başkanları toplantısını gerçekleştirdik. Gerek partimiz için gerekse de ilimiz için çok önemli sonuçlar doğuran 3 günlük bu program yerel ve ulusal basında da uzunca bir süre işlenmiştir. Görev sürecimiz boyunca belki de bugüne kadar hiç yapılmamış bir faaliyeti daha gündemimize alarak hemen hemen ziyaret etmediğimiz basın kuruluşu, sivil toplum kuruluşu dernek veya sendika kalmamıştır. Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda öncelikli olarak Van'daki basın kuruluşlarını ayrı ayrı ziyaret edip Cumhuriyet Halk Partisinin toplumda nasıl algılandığını ve CHP'ye dışardan bakışın nasıl olduğunu gözlemledik, araştırdık. Daha sonraları sıklıkla, partimizin uzun yıllardan beri üyeleri olan ve bu partiye gönül vermiş insanlarla belirli periyodlarda bir araya gelerek CHP'nin eksisi ve artısı üzerine tartışmalarda bulunduk. Bunların birçoğunu da partimize yeniden kazandırdık" dedi.
    Kurukcu, sözlerine devamla, "İl Yönetimimiz ve İlçelerimizle CHP'nin ileriye emin adımlarla nasıl yürüyeceğini ve bunun nasıl gerçekleşebileceği üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bazı yanlış algıları değiştirdik. Mesela İnsanların sadece seçimden seçime hatırlanması yanlışını ortadan kaldırdık. Her an halkımızla bir ve beraber olup sorun ve sıkıntılarıyla karşılıksız ilgilendik. Hiçbir insanımızın duygularını siyasete alet etmedik. Siyaseti insanların mutlulukları için araç yaptık. Siyaseti açılmayan kapalı kapılar için en güzel anahtar yaptık. Yanlış algılardan bir diğeri ise sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapmak. İşte biz dönemizde bunu da yok ettik. İlimiz ülkemiz ve genel merkezimizin daha doğrusu insanlığın menfaatlerini önceleyen her şeyde birlik ve dayanışma içerisinde olduk. Bozan, yıkan taraf değil yapan, onaran taraf olduk. Muhalefeti sırf muhalefet olsun diye yapmadık. Muhalefeti görevlilerin iktidarın işini daha iyi yapması için aksaklık ve eksiklikleri tamamlamak için bir uyarıca ve kontrol mekanizması olarak işlettik. CHP Bayrağını dalgalandırdığımız bu zor coğrafya da dur durak bilmeden sıkılmadan yorulmadan CHP'nin politikalarını, parti programlarını ve genel merkezimizin aslında ne yapmak istediğini halkımıza en doğru şekilde anlatmanın azmi içinde olduk, olacağız. Bu süreçte her zaman yanımda olan ve desteğini esirgemeyen  başta sn genel başkanıma tüm MYK ve  PM üyelerime ,milletvekillerime, il yönetim kurul üyelerime ilçe başkanlarıma ve aileme  arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim bu saydıklarımızın daha fazlasını yapmak için ekibimle tekrar aday olduğumuzu Van için her zaman daha güzel işler yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz CHP Van il ve ilçe  kongrelerimizin öncelikle partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi