Kurukcu: Mağduriyetlerin giderilmesi için girişimlerimiz var

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, bir süre önce açığa alınan Eğitim Sen'ee bağlı öğretmenlerin durumunu görüşmek üzere Eğitim Sen Van Şube başkanlığını ziyaret ederek; 'Bu süreçte yaşanan tüm mağduriyetlerin giderilmesi içi

VAN 30.09.2016 17:03:01 0
Kurukcu: Mağduriyetlerin giderilmesi için girişimlerimiz var
Tarih: 01.01.0001 00:00
Açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Kurukcu; "Açığa alınma ve ihraç edilmeler yalnızca cemaatle sınırlı kalmadı, sol görüşlüler de ihraç edildi ve bu durumdan endişe duyuyoruz. Hükümetin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbecilerle mücadele adı altında ilan ettiği OHAL, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK), birçok farklı kesimlerin içinde olduğu kamu çalışanlarının kitlesel olarak açığa alma ve ihraç edilmelerine yönelik uygulamalar, sendikal hakları ve iş güvencesini ortadan kaldırmıştır. On binlerce kamu emekçisi Anayasaya ve Uluslararası sözleşmelere aykırı, hukuksuz mağdur edilmiş ve bu haksız uygulamaların devam edeceği görüşü yerleşmiştir." ifadelerini kullandı.
Kurukcu açıklamalarının devamında; "‘’Haksızlığa uğramış tüm çalışanlar adına hukukun uygulanmasını istiyoruz. Hukuk bir gün herkese gerekecektir. Hukuki bir süreçten geçmeden yapılan ihraçlar kabul edilemez. Bu nedenle acil demokrasi talebimizi yineliyoruz" dedi.
Kurukcu son olarak, suçlu ile suçsuzun ayrılması ve tüm mağduriyetlerin giderilmesi içingirişimlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.