Kurukcu: Erken yaşta evlilik toplum için tehdittir

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve İl Kadın Kolları Başkanı Sema Canlı, Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Yasemin Terzioğlu ve beraberindeki heyet Van Kadın Derneği’ne (VAKAD) ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan CHP İl Ba

VAN 28.04.2016 18:35:45 0
Kurukcu: Erken yaşta evlilik toplum için tehdittir
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Kadın Derneği Başkanı Songül Özünver ile bir araya gelen CHP Van il başkanlığı heyeti burada son günlerde gündemi sıkça meşgul eden erken yaşta evlilik, çocuk istismarı konularına değinip Kadının toplumdaki yeri ve önemi konusu üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
 
     “Küçük yaşta evlilik büyük sorun”
    Erken yaşta evliliğin ağır travmalara ve kalıcı psikolojik rahatsızlıklara neden olduğunu, hem aile hem de toplumu zor durumda bıraktığını, ayrıca aile yapısını tehdit ettiğini savundu. Evliliğin nasıl bir düzen olduğunu, aile ortamının ne tür şartlara sahip olacağını ve benzeri durumlarda insanlarımızın eğitilmesi gerektiğini söyleyen Kurukcu; Erken evliliğin sağlıklı toplumlar için büyük tehdit olduğunu söyledi.
     Çocuk istismarının, çocukluk çağı travmaları içinde tedavi edilmesi en zor olan travma olduğunu söyleyen Kurukcu; “Çocuk istismarı sebeplerinin bir an önce ortadan kalkması gerektiği gibi, olayın sorumluları kişilerin en ağır yaptırımlara tabi tutulması gerekmektedir. İstismarın birçok farklı yönü bulunuyor. Çocuk istismarı; duygusal, fiziksel ve cinsel istismar şeklinde olabilmekte ve her çeşidi kişiye, karaktere en ağır darbeyi vurmaktadır. Korunmaya muhtaç çocuklarımızın bu ağır travmaları yaşamamaları için alınacak her önlem gecikmiş bir önlemdir” şeklinde konuştu.