Kurukcu engelli derneklerini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, beraberindeki CHP heyeti ile birlikte Bedensel Engelliler ve Yeşeren Umutlar Derneği ile Altınokta Körler Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde konuşan Kurukcu; 'Engellilerim

VAN 30.05.2016 10:51:26 0
Kurukcu engelli derneklerini ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dernek Başkanları Abidin Kasapoğlu ve Şahabettin Kayhan ile bir araya gelen Kurukcu engellilerin en çok sıkıntı yaşadıkları konulara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunarak, görüş alış verişi gerçekleştirdi.

Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Abidin Kasapoğlu; CHP heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ziyaret sonrası bir açıklama yaparak bazı önemli konuların altını çizdi.

"HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ"
Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan CHP Van İl Başkanı Kurukcu, "Allah'ın bizlere sunduğu sağlıklı yaşamın kıymetini bilip, engellilere saygı duyup, onların hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmak durumundayız. İnsan olarak her birimizin birer engelli adayı olduğu gerçeği unutulmamalı ve engellilerin her zaman baştacı edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

"SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"
Kurukcu engellilerin bambaşka bir dünyasının olduğunu, onları bu dünyalarında rahat ettirmek, önlerindeki engelleri kaldırmak, onlara engelli değilmiş gibi davranmak ve onların yaşamış oldukları dünyayı yeni baştan inşa etmek sorumluluklarının olduğunu söyledi.

"ŞEHRİMİZ ENGEL OLMAMALI"!
Kurukcu, engellilerin hayatını zorlaştıran bazı konulara açıklık getirerek, özellikle yol boyunca engelliler için dizayn edilmiş sarı çizgilerin amaçlarına uygun olarak kullanılamaması sorununun bir an önce yetkililerce çözülmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle sokak aralarında usulsüz ve biçimsiz park edilen araçların da engellilerin yaşamını zorlaştırdığını vurgulayan Kurukcu, "Kentimiz, engellilerimiz için engelsiz bir kent olmak durumundadır" dedi.

"KARAKTER MESELESİ..."
Toplu taşıma araçlarında engelliler için adeta bir devrim yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Kurukcu, "Maalesef, toplu taşıma araçlarında engellilerimize gerekli saygının ve özenin gösterilmediğini görüyoruz. Bu büyük bir eksiklik ve kayıptır. Engellilerimize özen göstermek karakter meselesidir" ifadelerini kullandı.

/ Haber Merkezi