'Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı'

Bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşlarınca Diyarbakır'da 7 Mart'ta 'Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı' düzenlenecek.

VAN 23.02.2015 10:29:50 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Diyarbakır'da 'Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı' düzenlenecek Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı sivil toplum örgütlerince Diyarbakır'da 7 Mart'ta "Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı" düzenlenecek.

Çalıştay tertip komitesinde yer alan Mustafa Kayan, Memur-Sen Diyarbakır Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Kürt meselesinin çözümünde halkın ortak arzusunun, adalet ve barış temelli bir kardeşlik ortamının sağlanması olduğunu söyledi. Bölgenin huzura kavuşması için herkesin elinden gelen katkıyı sunmasının tarihi bir sorumluluk olduğunu dile getiren Kayan, toplumsal sorunlara İslami perspektifle yaklaşmanın kalıcı sonuçlar ortaya çıkaracağını belirtti. Kayan, şunları söyledi: "Omuzlarımıza binen tarihi sorumluluk gereği, barış ve adaletin tesisi konusunda inisiyatif alan İslami sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda söz ve önerilerimizi topluma sunmak için 7 Mart 2015'te Diyarbakır'da 'Kürt Meselesine İslami Çözüm' konulu çalıştay gerçekleştireceğiz. Bölgemizdeki birçok İslami sivil toplum kuruluşu, Türkiye'deki birçok üst çatı sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderinin desteğiyle gerçekleştirilecek çalıştayda, İslami çözüm önerileri ortaya konulacaktır."

Çalıştay Tertip Heyeti tarafından yapılan ve bir örneği sitemize gönderilen açıklama:

Coğrafyamızın çözüm bekleyen en önemli sistem sorunu olan Kürt meselesinde tüm halkımızın ortak arzusu, adalet temelli bir barış ve kardeşlik ortamının sağlanmasıdır.

Bu çerçevede savaş, şiddet ve kaosun kalıcı olarak son bulması, Kürtlerin ve zulme maruz kalan bütün kesimlerin uğradığı haksızlıkların tümüyle giderilmesi, bölgenin huzur ve selamete kavuşması için herkesin elinden gelen katkıyı sunması tarihi bir sorumluluktur.

Başta Kürt meselesi olmak üzere tüm toplumsal sorunlara, ancak İslam’ın adalet anlayışını ortaya koyan bir perspektifle yaklaşmanın kalıcı sonuçlar doğuracağı inancındayız.

Anın vacibi olarak omuzlarımıza binen tarihi sorumluluk gereği, barış ve adaletin tesisi konusunda inisiyatif alan İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu konuda söz ve önerilerimizi topluma sunmak için 7-8 Mart 2015 tarihlerinde Diyarbakır’da “KÜRT MESELESİNE İSLAMİ ÇÖZÜM” konulu bir Çalıştay gerçekleştireceğiz.

Bölgemizin bir çok İslami Sivil Toplum Kuruluşunun katılımı, Türkiye’deki bir çok üst çatı Sivil Toplum Kuruluşu ve kanaat önderinin desteğiyle gerçekleştirilecek Çalıştay’da, Kürt Meselesi ve Çözüm süreci bütün boyutlarıyla değerlendirilerek İslami çözüm önerileri ortaya konulacaktır. Bu çabanın toplumsal huzur ve kardeşliğimize katkı sunmasını Yüce Allah’tan dileyerek,  kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.