Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserler sergilendi

Van’ın Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Eminpaşa İlk-Ortaokulu bünyesinde açılan El Sanatları ve Giyim Üretim Kursu’na katılan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserler düzenlenen yılsonu sergisinde davetli

VAN 10.05.2018 20:07:09 0
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserler sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 El işlemesinden iğne oyasına, rengarenk kıyafetlerden takılara,  gelenekselleşen işlemeli örtüler, rölyef tablolar, ev dekorasyonu gibi birçok tasarımda yapılan çalışmalar yapılan sergide görücüye çıktı.

 


      Ziyaretçilerden tam not alan sergide, ayrıca kursiyerler ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan renkli köşeler oldukça dikkat çekti.
 Kursiyerler tarafından el işi göz nuru eserlerin sergilendiği serginin açılışı sonrası protokol ve sergi açılışına katılan vatandaşlar yapılan çalışmaları inceledi, kursiyerlerden bilgiler aldı.

 


      Sergi sonrası kursiyerlerin çalışmaları ile ilgili konuşan Usta Öğretici Zehra Hayva, kısa bir zamanda çok sayıda ürün yaptıklarını belirterek, büyük emeklerle hazırlanan ürünleri yıl sonunda sergilemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 


     Kursiyerlerin çalışma alanı ile ilgili konuşan Hayva, “Kursiyerlerimizin çalışma alanı oldukça dar. Yer sıkıntısına rağmen bu kadar çok ürünü ortaya çıkarmak gerçekten zor, çalışma alanımız daha geniş olsaydı daha fazla ürün yapabilirdik. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi