Küresel Ergenekon tehdidi mi?

Ahmet Taşgetiren

VAN 16.03.2014 10:45:50 0
Küresel Ergenekon tehdidi mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz hafta başında (11 mart) Habertürk Gazetesinde Serdar Turgut bir yazı yazdı. Yazının başlığı “Erdoğan’a ‘X’ mi çekildi?” şeklindeydi. Yani “Öldün sen” mesajı.

Serdar Turgut bunu “Bir bilen dostu”na atfen yazıyordu. Turgut’a göre dünya çapında bir “Düzen koruyucu” grup vardı, önemli siyasiler, işadamları, önemli bazı bürokratlardan oluşuyordu. Bunlar kendilerini dünyanın düzeninden sorumlu hissederler ve uyumsuzluk gösterenin üzerine “X” çekerlerdi.

Ben acaba bunu “Küresel Ergenekon” ya da “Küresel Encümen-i Daniş” diye adlandırabilir miyiz, diye düşündüm.

Özetle diyor ki Serdar Turgut: Bu küresel Ergenekon Tayyip Erdoğan’a baktı, etkili bir adamdı ve Ortadoğu’daki düzen için ona sorumluluk verilebilirdi. Ancak o uyumsuzluk gösterdi, uyum göstereceğine dair umut da kalmadı, bunun üzerine isminin karşısına “X” kondu. Sanırım bu “X”i, “Öldün” anlamına “EKS” diye okumak gerekiyor.

Diyor ki özetle Turgut: Türkiye’de son yaşananlar bu global hesaptan bağımsız değildir.

Anladığım kadarıyla Serdar Turgut, bu “Küresel Ergenekon”un Tayyip Erdoğan’ın işini bitireceğine inanıyor.

Türkiye’de onun gibi düşünen ve küresel bir odak şu veya bu ülkede birisinin işini bitirmeye karar vermişse, artık ondan umut kesilmesi gerektiğine inanan epeyce bir insan vardır.

- Amerika bir adamı yemeye karar vermişse...

- Dünya siyonizmi bir adamı yemeye karar vermişse...

Gibi başlayan cümleleri öteden beri biliriz.

“Davos’un bir faturası olur” cümlesi de galiba eski Cumhurbaşkanı Demirel’e aitti.

Bu değerlendirmenin yabana atılır olmadığını söyleyecek değilim.

Türkiye’de son yaşananlara, bu arada bazı medya aktörlerinin dilindeki değişime, CHP liderliğinin gerdeğe girme heyecanına ve Camia’nın kimimiz tarafından “kamikaze” gibi görünen ve rasyonel hiçbir boyutu olmadığı düşünülen tavrına baktığımda “Küresel Ergenekon” dünyalarından bazı sufleler verildiğini düşünmemek elde değil.

İlginç bir tesadüf mü demeli bilmiyorum ama, provokasyonlar karşısında sağduyulu çıkışlarına tanık olduğumuz Devlet Bahçeli bile Afyonkarahisar konuşmasında “Dizilerde diyor ya ‘Sen bittin’” diyerek yola çıkıyor ve “Recep Tayyip Erdoğan artık sen bittin” diyor.

“Sen bittin” üslubunu Ertuğrul Özkök ile Mümtazer Türköne’de aynı anda görebiliyor olmak neyin nesidir?

Ertuğrul Özkök, taa Mısır’a, Suudi Ardabistan’a gidip deliller toplamış, Mısır’da darbe devreye girmiş, Tayyip Erdoğan’ın tuttuğu İhvan biçilmiş, Suudiler İhvan’dan, Hamas’tan yana diye Katar’ı biçmiş, sen ibret al ey Tayyip!

Üslup bu!

Mümtazer’in “Kılıçlar inecek kelleler düşecek üslubu” da aynı çeşmeden su içiyor.

Tayyip Erdoğan, dünyada ve bu coğrafyada oynanan oyunu okumuyor olamaz.

Bu coğrafyada, sırf bu toprakların namusuna sahip çıkmanın nasıl bedeller ödeteceğini bilemiyor olamaz.

“İstiklal Mücadelesi veriyoruz” derken nasıl bir yükün altında olduğunu bildiğini anlıyoruz.

Menderes de onun farkındaydı, Özal da, Erbakan da, -Mustafa Kamalak hemşehrimin onun farkında olup olmadığını bilemiyorum- Demirel ve Ecevit’in bile zaman zaman hangi saiklerle bedel ödediklerini bildiklerini düşünürüm ben.

Tayyip Erdoğan hiç kuşkum yok, büyük bir mücadele veriyor.

Bu coğrafyanın namusunu, istiklalini savunuyor. Bu coğrafyanın çocuklarının özgürlük mücadelesine sahip çıkıyor.

Ben beklerdim ki bu coğrafyada yaşayanlar “Küresel Ergenekonlar”dan gelen “Sen öldün” mesajından heyecan duyup bayrağını taşıyacaklarına, “Yeter artık” diyenlerin arasına katılsınlar.

Kur’an’da bir ayet var, tam böyle durumlarda inananların yürek tınısını yansıtıyor; okuyalım:

“(O inananlar öyle kimselerdir ki) insanlar onlara: “Düşmanlarınız size karşı ordu topladı, onlardan korkun.” dediklerinde, bu, onların imanını artırdı ve şöyle dediler: “Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.” (Al-i İmran, 173)

Bu ülke, Türkiye, bu millet, Anadolu’nun yürekli insanları, bu coğrafya, koca kalb coğrafyamız, eninde sonunda bu kumpası aşacak. Üç yıl - beş yıl, bedeller, bazen can bedelleri ödeniyor olsa da, “Küresel Ergenekon” tanrısal bir kudreti kullanmıyor.Sonunda “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir” diyenler kazanacak.

Bir yürek sınavıdır yaşanan, hiç şüpheniz olmasın.