'Kurban Kesim Merkezi' Projesi hazırlanacak

Bir süre önce İstanbul'a bir çıkarma yaparak çeşitli kurumları ziyaret eden ve istişarelerde bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı önerilerle döndü. İstanbul Sanayi Odası ziyaretinde Oda Başkanı Erda

VAN 8.08.2018 09:49:32 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

KURBAN TURİZMİ ÖNERİSİ
VANTSO Heyeti geçtiğimiz günlerde il dışı ziyaret turunda bir dizi görüşmelerde bulunarak, çeşitli konularda istişareler gerçekleştirmişti.
Çeşitli görüş ve önerilerin dile getirildiği istişare turunda, VANTSO heyetine önemli bir öneri de  İstanbul Sanayi Odası ziyaretinde Oda Başkanı Erdal Bahçıvan'dan gelmişti. Bahçıvan, ziyaret esnasında Van için önerisini şu ifadelerle dile getirmişti; “Bizler daha çok birbirimize dokunmalıyız. Van kadim bir kenttir. Bizler İstanbul’da huzurlu bir yaşam istiyorsak, önce oraların kalkınması gerektiğine inanıyoruz. Van’ın önemli bir hayvancılık merkezi olduğunu biliyoruz. Van için Kurban Turizmi gerçekleştirilebilir. Bu konu hakkında ortak çalışma yapmalıyız. Van’ın bu potansiyeli büyükşehirleri de rahatlatır. Entegre et tesisleri ile parçalama, kesim, paketleme işlerinin buralarda yapılarak batıya gönderilmesi gerekir. Bu konuda mutlaka çalışmalar yapacağız. Ayrıca TURMEPA yönetiminde de görevliyim. Van’ı orada da dile getireceğim. Mutlaka güzel çalışmalar yapılması noktasında işbirliği yapacağız.” Ziyaret esnasında VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da; “İstanbul’a ve enerjisine ihtiyacımız var” demişti.

 

PROJE HAZIRLANACAK
İstişare turu sonra kente gelen VANTSO heyeti, öneriyi değerlendirdi. Öneriye ilişkin açıklama yapan VANTSO Başkanı Takva; “Van Kurban Kesim Merkezi” projesini hazırlayacaklarını duyurdu.
Takva, açıklamasında; “İstanbul Sanayi Odası Başkanı Sayın Erdal Bahçivan'ın önerisi ve desteği ile Van ve Türkiye için önemli olacak bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda 'Van Kurban Kesim Merkezi' projesini hazırlayacağız. Kurban kesmek isteyen insanları şehrimizde ağırlayacağız. Kurbanlık hayvanların batı metropollerine nakli yerine yerinde ve nakliyeden kaynaklı tüm maliyetleri minimize edecek bu proje ile toplumumuzun inanç sistemindeki kültürel değerine, modern ve çağdaş çözümler önerilecektir. Proje aynı zamanda yerel kalkınmaya katkı sunacaktır. Projenin ulusal paydaşları akredite edilmiş kurban toplayıcı ve dağıtıcı kurumlar (Diyanet, THK, Kızılay vb) ile bireysel kurban kesen tüm Türkiye halkı, yerel yönetimler ve mülki idare olacaktır. Kısa sürede Projemizi hazırlayıp ilgili otoritelere sunacağız.” ifadelerine yer verdi. / Özel Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi